Trăsătura de personalitate pe care frații mai mici o dezvoltă, conform unui studiu
Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Adolescenti
Un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences a adus mai multă claritate asupra influenței mediului familial asupra dezvoltării copiilor.

Cercetarea analizează modul în care creșterea alături de frați influențează personalitatea, în funcție de poziția pe care copilul o ocupă în familia sa.

Astfel, ordinea nașterii poate influența anumite trăsături de personalitate, care pot fi mai mult sau mai puțin accentuate în funcție de individ.

Realizat de profesorii Michael Ashton de la Universitatea Brock și Kibeom Lee de la Universitatea din Calgary, studiul a implicat 700.000 de respondenți, analizând legătura dintre ordinea nașterii și trăsăturile de personalitate, notează parents.fr. În mod special, cercetarea s-a concentrat pe trăsăturile de „onestitate-umilință” și „bunătate”.

Rezultatele au arătat că, în general, copiii care au crescut în familii cu mai mulți frați tind să dezvolte mai pronunțat aceste calități, comparativ cu cei care provin din familii cu un număr mai mic de frați.

Un spirit de conciliere

Copiii născuți la mijlocul ordinii fraților au obținut cele mai ridicate scoruri la aceste calități, fiind considerați cei mai cooperanți din familie.

Imediat după ei, cadeții (copiii mai mici) se clasează pe locul al doilea, în timp ce frații mai mari ocupă ultima poziție pe acest „podium”.

Copiii mijlocii se află într-o poziție intermediară între frații mai mari, care tind să aibă un caracter mai dominant, și cei mai mici, care manifestă un spirit mai independent și uneori mai rebel.

Adesea, acești copii simt nevoia să găsească un echilibru între cele două extreme, ceea ce îi determină să dezvolte abilități interpersonale remarcabile.

Aceste aptitudini de mediere și conciliere le sunt extrem de utile pe tot parcursul vieții.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Vom asista la un val de demisii!” Revolta din Educație explodează: „Tot ceea ce observăm în ultimul timp este împotriva concepției pedagogice de dezvoltare a învățământului”

Ministrul Educației, despre primarii care nu decontează naveta profesorilor: „Nu e o chestie de dacă vrei sau nu, e o chestie de legalitate”

Prof.dr.univ. Dumitru Borțun, despre analfabetismul funcțional: „Profesorii nu fac ce trebuie” / VIDEO

„NU renunț!” Prof. Laura Roxana Alexandru, apel către cei care pun „etichete defăimătoare”: „Nu stricați truda celor care încă luptă pentru calitatea învățământului românesc!”

pixel