Trucul de 30 de secunde pentru a înțelege dacă nou-născutul respiră bine
Data publicării:
Un grup de medici pediatri a împărtășit trucul de 30 de secunde pentru a se asigura că copilul tău respiră bine și nu suferă de una dintre afecțiunile sezoniere tipice perioadei de toamnă.  

Când un bebeluș se naște și vine acasă după câteva zile de spitalizare, părinții care se trezesc jucând acest rol pentru prima dată se găsesc adesea nepregătiți și speriați de ideea că bebelușul ar putea avea probleme de respirație.

Una dintre cele mai mari griji ale noilor părinți este aceea de a nu detecta la timp, într-o perioadă ca aceasta, rece și caracterizată de afecțiuni de iarnă, o posibilă îmbolnăvire a micuțului.

Din acest motiv, grupul @blueberrypediatrics a împărtășit părinților trucul de 30 de secunde, util pentru a înțelege dacă copilul tău este bolnav sau scoate sunete, la prima vedere ciudate, dar care sunt absolut normale, așa cum le definește grupul pediatricilor.

Trucul de 30 de secunde

Cu un videoclip explicativ, grupul de pediatri a împărtășit un truc care poate ajuta părinții care sunt speriați de ideea de a nu putea înțelege, de exemplu, primele semne ale virusului sincițial.

„Înregistrează un videoclip scurt de 30 de secunde cu copilul tău, cu stomacul expus, când respiră normal și păstrează-l în memoria telefonului tău mobil”. În acest moment, explică ei pe site, dacă vreodată aveți îndoieli că bebelușul respiră greu și s-a îmbolnăvit, observați-l cum respiră cu ochii concentrați parțial asupra lui și parțial pe videoclipul în care respiră fără probleme.

este de asemenea important să luați în considerare, atunci când vă îndoiți dacă copilul respiră prost sau laborios, acești parametri pentru a înțelege dacă copilul este bolnav:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blueberry Pediatrics (@blueberrypediatrics)


Proaspeții părinți s-au declarat entuziasmați de trucul de 30 de secunde dezvăluit de medicii pediatri, „Copilul meu uneori respiră ciudat și mă sperii mult”, a spus un utilizator, altul a spus că a pus trucul în practică și astfel a descoperit că copilul ei avea debutul bronșitei, „Când am trimis videoclipul medicului pediatru, expertul a putut înțelege imediat amploarea situației.”

La finalul videoclipului, medicii pediatri spun să contactați medicul pediatru sau un expert pentru o vizită fără teamă dacă vă temeți că copilul dumneavoastră are un virus, sau dificultăți de respirație, deoarece cu cât interveniți mai devreme, cu atât micuțul își va reveni mai repede.

Alte semne care pot indica dificultate la respirație

Potrivit pediatrilor, nou-născuții din primul an de viață respiră cu o rată de 44 de respirații pe minut, care tinde să crească până la 60 dacă copilul plânge.

- Dacă bebelușul se luptă să introducă oxigen în plămâni, probabil că va avea o adâncitură a gropiței deasupra sternului și spații între coaste.

- Atenție la nas. În timp ce bebelușul respiră, pereții nasului sunt foarte alipiți unul de celălalt, având tendința să închidă nara.  

Citește și: Virusul Sincițial Respirator (RSV), o amenințare invizibilă pentru copii. Cum îi putem proteja?



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel