Tumoră de trei kilograme, extirpată din abdomenul unui copil de 9 ani. „A fost o intervenţie deosebită”
Data publicării:
O tumoră de trei kilograme a fost extirpată din abdomenul unui copil de 9 ani, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad.

Medii spun că a fost o intervenție „deosebită”.

„Intervenţie deosebită în sala de operaţii a Secţiei Clinice Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră de peste trei kilograme, din abdomenul unui copil în vârstă de 9 ani.

Copilul s-a prezentat la spital acuzând dureri în zona abdomenului, stare de rău şi vărsături. În urma investigaţiilor de specialitate, a fost depistată o tumoră gigantă, multichistică, de mezenter, cu dimensiuni de aproximativ 70/40/30 cm, care a determinat volvularea (răsucirea) intestinului subţire", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de SCJU Arad, potrivit AGERPRES.

Conform sursei citate, intervenţia chirurgicală a durat mai bine de trei ore, tumora fiind complet îndepărtată, iar acum copilul este internat în Secţia Clinică Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică pentru recuperare postoperatorie.

Din echipa medicală care a efectuat operaţia au făcut parte un medic de chirurgie şi ortopedie pediatrică, un medic de chirurgie pediatrică şi un medic specialist de anestezie şi terapie intensivă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel