Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
„Alo, Poliția Internetului? 1,1 M de oameni au apreciat acest clip. Sigur că e bine să ne învățăm copiii să piardă la jocuri. Dar așa?”, a început Miruna Ioani într-o postare.
„24,6 milioane de oameni au văzut acest clip în care cineva râde de un copil. Și râde, și râde, și râde. Hai să zicem că acesta este un exemplu clar de AȘA NU!”
Miruna Ioani a subliniat faptul că, deși educarea copiilor în privința gestionării eșecului este importantă, modalitatea prin care acest lucru se face este esențială.
„Dacă ție nu ți-ar plăcea să te filmeze bărbatul când ai o criză de furie și începi să plângi, nu îi face asta nici copilului tău”, a punctat ea, subliniind importanța respectului și a empatiei în relațiile familiale.
Miruna Ioani atrage atenția asupra responsabilității pe care o avem ca părinți și adulți: „Înțeleg like-uri, dar hai să stabilim niște lucruri: nu ne filmăm copiii când au o criză de furie, un tantrum și se dau cu picioarele de pământ, nu-i filmăm în fundul gol pe plajă și, în niciun caz, nu-i punem pe internet. Sunt niște limite, măi, lume!”
Comentariile ei au rezonat puternic în rândul comunității online, generând discuții despre etica și responsabilitatea părinților în era digitală. Mulți utilizatori au apreciat poziția Mirunei, considerând-o un apel necesar la decență și respect pentru intimitatea copiilor.
@siblondelegandesc Chiar dacă cei mici sunt drăgălași, simpatici și chiar ai noștri, avem dreptul să-i umilim public? Am mai zis și despre trendul cu ouăle sparte în capul copiilor, sincer, mi se par sinistre. Barbare. Niciodată nu e comic să râzi de un om în suferință, chiar dacă e mic, e tot om. #trend #viral #respect #copii ♬ sunet original - Miruna (Și Blondele Gândesc)
Această dezbatere scoate la lumină o problemă din ce în ce mai prezentă în societatea modernă: granițele dintre viața privată și expunerea publică. În timp ce rețelele sociale oferă o platformă pentru împărtășirea experiențelor și momentelor speciale, ele vin și cu riscuri și responsabilități. Este esențial să ne întrebăm dacă fiecare moment este cu adevărat potrivit pentru a fi împărtășit cu lumea întreagă.
În concluzie, intervenția Mirunei Ioani este un apel la reflecție pentru toți părinții activi pe rețelele sociale. În goana după like-uri și vizualizări, să nu uităm de respectul și protecția pe care le datorăm celor mai vulnerabili dintre noi: copiii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...
Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...
O țară a decis să suspende...