Un primar vrea să ofere un lingou de aur pentru fiecare nou-născut din comuna sa! Unde se întâmplă asta
Data publicării:
Un primar dintr-un sat mic din Bretania, Franța a venit cu o idee surprinzătoare pentru a stimula natalitatea: să ofere un lingou de aur pentru fiecare nou-născut din comuna sa!

Într-o perioadă în care rata natalității este în continuă scădere în Franța, acest gest inedit ar putea fi soluția care să aducă o schimbare semnificativă.

Rata natalității continuă să scadă în Franța. Primarul unui sat breton cu 2.765 de locuitori nu se dă înapoi de la nimic pentru a stimula natalitatea în satul său.

Citește și „Nu mai plânge!” Înlocuiește cu alte afirmații care încurajează emoțiile copiilor

Cuplurile franceze fac tot mai puțini copii! În 2024, au fost înregistrate 663.000 de nașteri, cu 2,2% mai puține decât în 2023, când Franța a avut 677.800 de nașteri, ceea ce reprezenta deja o scădere față de 2022 și 2021.

SURSA FOTO: Freepik.com@spayder_1979

Ca urmare, rata natalității din 2024 este cea mai scăzută din 1945! O scădere pe care Institutul de Statistică o explică în principal printr-o reducere a fertilității.

Primarul din Gouesnach, o comună cu 2.765 de locuitori situată în Finistère, aproape de Quimper, a avut o idee originală după ce a observat o scădere semnificativă a numărului de nașteri din satul său: doar 14 copii s-au născut în 2024, față de 20 în anul precedent.

Vezi și Dr. Mihai Craiu, despre miozita acută benignă: „Vine dintr-o dată, iar copilul își pierde forța musculară, de tot! Afecțiunea trece singură” / VIDEO

Așadar, în cadrul ceremoniei de Anul Nou, primarul a anunțat că, în 2025, va oferi un lingou de aur părinților fiecărui copil nou-născut în comuna sa! În trecut, părinții primeau un mic ursuleț de pluș, dar această propunere este cu totul alta.

Valoarea unui lingou de aur de un kilogram, la 1 ianuarie 2025, era estimată la 81.890 de euro!

Un simbol al norocului

Lingoul de aur a fost mult timp un simbol al norocului, folosit la sărbătorile legate de nașterea unui copil sau la botezuri.

Deocamdată, propunerea primarului nu a fost aprobată de adjuncția pe probleme financiare... și nici nu va fi! Se pare că a fost doar o glumă din partea edilului. 

Natalitate tot mai scăzută și în România

În 2020, s-au născut în România cei mai puțini copii din ultimul secol, în 2021, din ultimii 130 de ani, iar în primul semestru din 2023, cel mai mic număr din ultimii 145 de ani.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Ministrul Educației: „Gramatica trebuie readusă la liceu”

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, spune...

Cei mai puțini copii născuți din ultimii 100 de ani

Tot mai puțini români decid să devină părinți.

Burse școlare pentru elevii români

Plata burselor școlare în februarie 2025. Elevii primesc peste 350 de lei...



Cele mai noi articole

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

În 2025, acest nume de fată rămâne un nume clasic, dar...


Top citite
Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta / FOTO: freepik.com @Ambreen

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta

pixel