(VIDEO) Doi bărbați experimentează durerile nașterii: ”Mamă... ești o Super Femeie”
Data actualizării:
Data publicării:
Cei doi bărbați au vrut să experimenteze pe propria piele ce înseamnă „cea mai mare durere care există”, durerea travaliului.

”Ah, dacă bărbații ar putea experimenta durerea nașterii!” sau „Dacă bărbații ar trebui să nască, lumea s-ar sfârși”.

De câte ori, fiind nevoiți să avem grijă de un soț sau partener întins în pat, suferind de febră și gemând ca un muribund, nu am rostit o astfel de propoziție?

Pentru a risipi acest mit (și de fapt, pentru a-l confirma), doi bărbați au convenit să acționeze ca cobai. Întinși pe pat, au primit șocuri de la niște electrozi conectați la abdomen, mai întâi mai lejere și apoi din ce în ce mai puternice. Practic li s-a indus crampe atât de puternice asemănătoare cu cele produse de contracţiile travaliului.

La începutul ședinței, cei doi bărbați râd și glumesc, dar zâmbetul moare încet pe buze, înlocuit de țipete de durere.

”Nu a fost deloc bine. A fost mai rău decât îmi imaginam. M-am simțit de parcă nășteam”, a spus unul dintre bărbați.

”Mamă, dacă ceea ce am experimentat este asemănător cu ceea ce eu ți-am provocat ție atunci când m-am născut, îmi pare rău. Pentru mine este ca un Super Erou. Ești o mamă puternică”, a concluzionat, la sfârșitul experimentului, celălat bărbat.

Youtube video image

Practic ce simt femeile atunci când nasc

Înainte de a naște, femeia trebuie să facă față așa-numitelor dureri de travaliu.

Durerea de travaliu, sau contracțiile, afectează fiecare femeie spre sfârșitul sarcinii. Viitoarea mamă, de fapt, în ultimele săptămâni și zile dinaintea nașterii, începe să simtă un disconfort inconfundabil, din ce în ce mai intens și mai apropiat unul de altul, avertizând că bebelușul se va naște în curând. 

Dacă este la prima sarcină, femeia se poate speria, neștiind ce să facă, cum să reacționeze și dacă ceea ce simte de fapt sunt dureri de travaliu sau altceva.

Dureroile care avertizează că nașterea este aproape se pot distinge prin unele simptome:

- burtica se întărește și durerea este deosebit de intensă

- durerile de travaliu pregătitoare pentru naștere sunt mai regulate și durează mai mult de 30 de secunde, de aceea este un bun obicei să le cronometrezi pentru a le verifica apropierea și regularitatea.

- durerile de travaliu sunt resimțite mai întâi în partea inferioară a spatelui, apoi iradiază spre abdomen și invers.

- pot exista pierderi de sânge.

- pot apărea rupturi de apă.

Cu ce ​​echivalează durerile la naștere?

Este foarte greu de spus cu ce seamănă durerile la naștere, a avea un termen de comparație pentru un eveniment atât de unic, particular și personal nu este un dat. 

Acest lucru se datorează faptului că fiecare dintre noi are sensibilități diferite, experiențe de viață diferite și experiențe diferite de durere. 

Unele femei raportează durere foarte asemănătoare cu cea a colicilor renale severe. O durere intensă, pătrunzătoare, care se poate deplasa de la spate la pubis. Alte femei descriu durerea ca peun soi de centură în jurul taliei care se strânge din ce în ce mai mult și apoi se eliberează.

Altele au asociat durerea nașterii cu o operație dentară fără anestezie, altele ca pe ceva care pare să te despartă în două pe verticală.

Pe scurt, din nefericire nu se poate da o asemănare unică pentru toate femeile, fiecare experiență este unică și se bazează atât pe caracteristicile femeii, cât și pe capacitatea ei de a gestiona durerea.

Durerea este suportabilă?

A spune că travaliul nu doare este echivalent cu a spune că, dacă îți dai cu ciocanul peste degete este de fapt un lucru plăcut. 

Doare, nu are rost să negi. Suportabilitatea acestui tip de durere depinde cu siguranță de la femeie la femeie dar și de procesul de pregătire pentru momentul nașterii. Unele femei pot îndura cea mai intensă durere pe care au experimentat-o ​​vreodată (iar nașterea este una dintre ele) fără a observa intensitatea ei extremă.

Altele însă, la prima contracție încep să se plângă, să urle și să susțină că nu reușesc. Ambele căi sunt corecte tocmai pentru că sunt personale și ambele pot duce la o experiență de naștere pașnică și pozitivă.

Așadar, ceea ce aș vrea să sugerez este următorul lucru: nu vă descurajați. Ai resursele pentru a putea face față travaliului și trebuie să ceri ca modul tău de a face față durerii să fie respectat de către cei care te vor asista lanaștere.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden
Tagurile articolului: barbati  durere  travaliu 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel