Virus letal transmis cu un sărut: Un bebeluș s-a stins după ce o rudă l-a sărutat
Data publicării:
Am vorbit de mai multe ori despre cât de periculos poate fi un gest de dragoste precum o simplă mângâiere și un sărut cast pentru copii, în special pentru nou-născuții sub 3 luni.

De fapt, apărarea imunitară a copiilor foarte mici nu este încă suficient de puternică pentru a lupta împotriva virușilor precum herpesul care poate reprezenta un risc real pentru sănătatea lor și, în cazuri rare, chiar și pentru viața lor.

Aceasta nu trebuie să reprezinte o încercare de a îndepărta copiii de mângâierile părinților sau rudelor, ci mai degrabă este o invitație de a nu subestima riscurile, o formă foarte importantă de protecție pentru a-i apăra de o posibilă și fezabilă contagiune.

Povestea tragică a micuței Mariana Reese Sifrit, nou-născuta care a murit de meningită, a determinat-o pe mama ei Nicole să transmită un mesaj tuturor părinților.

2. -imagine fara descriere- (pexels-kampus-production-7919609_54651500.jpg)

Foto: Pexels/ Kampus Production

Întărită de experiența teribilă pe care a avut-o, care a luat-o pe fiica ei de lângă ea după doar 18 zile de viață, mama Sifrit îi sfătuiește pe toți părinții să-și izoleze copiii, să se asigure că se spală constant pe mâini înainte de a-i atinge pe cei mici și să nu lase oamenii își sărută bebelușii.

Herpesul labial, o tulburare foarte frecventă în rândul adulților, poate fi foarte periculoasă și în unele cazuri chiar letală pentru copiii sub 3 luni.

Transmiterea acestui virus de la adult la copil, care, evident, poate veni printr-un simplu sărut, se poate agrava în meningită virală.

După cum au spus părinții ei, Nicole și Shane Sifrit, locuitori din West Des Moines, un oraș american situat în comitatul Polk (Iowa), nou-născutul care a murit de meningită a contractat HSV-1, virusul responsabil de herpes simplex tip 1 transmisibil cu un simplu sărut.

 
Totul a început în ziua nunții lui Nicole și Shane, care au decis să-și spună jurămintele de nuntă la 6 zile după nașterea Marianei, care a ieșit la lumină pe 1 iulie.

Chiar în timpul ceremoniei, cuplul a observat că fetița nu mănâncă și a continuat să doarmă, în ciuda faptului că a încercat de mai multe ori să o trezească.

Îngrijorați, ei decid să o ducă de urgență pe fetiță la spitalul de copii. Odată ajunși la spital au primit vestea cumplită: fetița suferea de meningită virală din cauza virusului herpes.

Părinții fetiței, care ulterior a fost transferată la secția de terapie intensivă neonatală, ambii au fost testați negativ pentru virus.

Cuplul presupune că infecția a apărut prin contactul cu o rudă care ar fi putut fi purtătoare, deși nu avea niciun simptom vizibil.

După 3 zile de internare, din păcate, fetița s-a stins. ”Prințesa noastră, Mariana Reese Sifrit, și-a câștigat aripile de înger la 8:41 în această dimineață în brațele tatălui ei și cu mama ei lângă ea. Acum nu mai suferă, este cu Domnul. Mulțumim tuturor celor care i-au urmat călătoria și ne-au susținut. În cele 18 zile ale sale de viață a avut un impact uriaș asupra lumii și sperăm că cu povestea Marianei se pot salva mult mai multe vieți”, a scris mama fetiței pe pagina sa de socializare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri / FOTO: freepik.com@ bearfotos

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri?

pixel