14 lucruri pe care o femeie însărcinată nu ar trebui să le facă
Data publicării:
Iată care sunt 14 lucruri pe care orice femeie însărcinată ar trebui să le evite pentru a avea grijă de sănătatea ei și a copilului ei.

În timpul sarcinii, schimbările care apar în corpul unei femei necesită o rutină specială. Cu alte cuvinte, implică efectuarea unor modificări ale obiceiurilor pentru a se asigura că mama și copilul ajung la naștere sănătoși. Prin urmare, este esențial să cunoaștem lucrurile pe care o femeie însărcinată nu ar trebui să le facă.

Schimbarea obiceiurilor implică, evident, un stil de viață sănătos. Prin urmare, unele acțiuni și activități trebuie eliminate, iar altele pur și simplu trebuie moderate. De exemplu, atunci când merge la plajă, viitoarea mamă trebuie să fie mai precaută cu orele de expunere la soare.

De ce există lucruri pe care o femeie însărcinată nu ar trebui să le facă?

După cum am menționat, este necesar să cunoaștem obiceiurile pentru a obține o sarcină reușită. Cu cât suntem mai responsabili în timpul sarcinii, cu atât vor apărea mai puține complicații.

În plus, trebuie avut în vedere faptul că viața copilului este supusă celei mamei, prin urmare, dacă mâine copilul urmează să fie un copil sănătos și fericit, va fi necesar să îi asigurăm bunăstarea din momentul în care începe să se dezvolte în uter.

1. Consumul de alcool, tutun și droguri

Potrivit Health Line, în fruntea listei de lucruri pe care o femeie însărcinată nu ar trebui să le facă este consumul de alcool, tutun și droguri. Nu este un secret pentru nimeni că aceste substanțe dăunează atât sănătății mamei, cât și al copilului. De asemenea, s -a demonstrat că toate aceste substanțe pot provoca la făt:

- Sindromul de dependență.

- Sindromul de sevraj.

- Malformații.

- Moarte prematură.

2. Abuzul de cofeină și teină 

Toate excesele sunt dăunătoare sănătății. Prin urmare, este necesar să luați un aport moderat. Consumul de prea multă cofeină în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea bebelușului și poate duce, de asemenea, la avort și naștere prematură.

Pe de altă parte, studii recente arată că consumul excesiv de cafea în timpul sarcinii crește riscul de sângerare în primele luni. În acest fel, se recomandă reducerea consumului de cafea și alte produse care conțin cofeină pentru a reduce riscurile.

3. Dieta fără supraveghere medicală

Un alt lucru pe care o femeie însărcinată nu ar trebui să-l facă este să urmeze orice tip de dietă fără a-și consulta medicul.

Mai ales dacă este o dietă de slăbire, pentru că poate cădea cu ușurință în lipsa nutrienților de bază și se poate îmbolnăvi. Fără o monitorizare adecvată, este posibil ca bebelușul să nu primească nutrienții de care are nevoie pentru a crește și a trăi.

2. Foto. Free... (14-lucruri-pe-care-o-femeie-insarcinata-nu-ar-trebui-sa-le-faca-2_20895900.jpg)

Foto: Freepik @senivpetro

4. Consumul de carne insuficient gătită

Carnea trebuie consumată cel puțin mediu rar. Printre altele, pentru că carnea crudă sau semicrudă se poate contamina cu bacterii și paraziți care provoacă boli. Salmonella și toxoplasmoza sunt două dintre infecțiile care se pot transmite prin consumul de alimente insuficient gătite sau manipulate prost.

5. Expunerea la temperaturi extreme

Un alt lucru pe care o femeie însărcinată nu ar trebui să-l facă este să se expună mult timp la soare. Mai ales în orele de cea mai mare radiație. De reținut că, în timpul sarcinii, pielea devine mult mai sensibilă și este necesar să se recurgă atât la protecție solară, cât și la expunere moderată.

6. Saune

Băile fierbinți și saunele sunt cu siguranță foarte plăcute, dar sunt și pe lista celor 14 lucruri pe care o femeie însărcinată nu ar trebui să le facă. Poate provoca amețeli și leșin.  Apa foarte fierbinte nu este convenabilă deoarece favorizează vasodilatația. 

7. Călătorii în locuri care prezintă un risc pentru sănătate

Trebuie să fii deosebit de atentă cu infecțiile de tot felul, dar, mai ales, cu boli transmise de țânțari, deoarece pot afecta grav fătul și chiar pot provoca moartea acestuia.

8. Radiografii

Pe de altă parte, dacă medicul dumneavoastră nu indică altfel, radiațiile emise de aparatele cu raze X ar trebui evitate, în general, medicii nu le autorizează decât în ​​situații de urgență.

9. Contact cu substanțe chimice toxice

Deși efectul unor substanțe chimice nu a fost dovedit, ca măsură de precauție femeia însărcinată nu trebuie să intre în contact cu acestea. Evităm expunerea directă la pesticide, insecticide și alte produse de curățare utilizate în mod obișnuit, cum ar fi amoniacul amestecat cu detergent și alți detergenți.

10. Exerciții fizice extreme 

Exercițiile de mare impact și rutinele de durată necorespunzătoare pot duce chiar la moartea prematură a fătului. De asemenea, în cazul în care mama se face efort excesiv, poate provoca leziuni care pot necesita intervenții chirurgicale , ca în cazul herniilor.

11. Sedentarism

După cum am spus, extremele sunt dăunătoare sănătății tale. Și așa cum nu ar trebui să efectuăm rutine de exerciții de mare impact și de durată excesivă, nu ar trebui să cădem într-un stil de viață sedentar. Este necesar ca mama să rămână activă cu un anumit tip de exerciții blânde și, dacă se dorește, recreative.

12. Utilizarea laxativelor

Deși constipația este o realitate foarte frecventă în timpul sarcinii, este necesar să se evite utilizarea laxativelor fără prescripție medicală. 

13. Automedicația

Oamenii iau adesea medicamentele pe care le au acasă pentru afecțiuni minore. Cu toate acestea, femeile însărcinate ar trebui să evite această practică cu orice preț.

14. Curățarea cutiei de gunoi a pisicii 

Pisicile sunt principalii purtători ai parazitului responsabil de toxoplasmoză. Fecalele acestor animale conțin chisturi, o formă a ciclului reproductiv al parazitului capabilă să infecteze oamenii.

 

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Probleme de sanatate

Articole similare

Febra la copii. Când să te îngrijorezi

Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...



Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

pixel