3 greșeli frecvente de parenting care îi fac viața copilului mai grea. Experți: „Fii un părinte disponibil, dar nu intruziv!”
Toată lumea își iubește copiii. Este o parte esențială a paternității, acea iubire adâncă care îți frânge inima.
Fiecare dintre noi crede că micuțul nostru este inteligent, amuzant și adorabil. Parintele are tendința să privească totul printr-ochelari roz.
Unii ar spune că este un lucru bun, pentru că, dacă nu am iubi copiii noștri, am ajunge să nu-i mai putem suporta. Probabil că au dreptate.
Însă, există și persoane care consideră această afirmație drept jignitoare. Aceștia sunt părinții care nu-și iubesc copiii la fel de intens ca ceilalți. Ei sunt cei care, de fapt, sunt obsedați.
Iată care sunt semnele care arată că ai putea fi mult prea obsedat de copilul tău, conform specialiștilor de la Your Tango.
CITEȘTE ȘI Răzvan Vasile: „Asta e cea mai bună metodă de educație pentru un copil” / VIDEO
Nu doar câteva dintre ele, aproape toate.
Imaginile se repetă.
Expresiile copiilor sunt aceleași.
Ce se schimbă sunt statusurile: „Kaytlyn s-a ridicat!” „Addyson s-a răsturnat!” „Jayden a învățat să meargă!”
„Copilul nu a primit vaccinurile de șase luni” devine „noi am primit vaccinul de șase luni.”
Folosirea constantă a cuvântului „noi” în astfel de contexte poate semnala o legătură nesănătoasă și o identificare excesivă cu copilul, mai ales dacă ajunge să devină o obișnuință.
Specialiștii nu se referă la copiii care plâng într-un avion sau la bebeluși care plâng pentru că sunt supărați.
Toți părinții se confruntă cu aceste momente.
Fiecare cuvânt sau idee pe care o auzi trebuie să fie legată de copilul tău. Menționezi un câine și răspunsul ei este imediat: „Oh, Jaylinn adoră câinii!”
Vorbești despre pacea mondială și totul devine: „Sper că vom rezolva problemele, ca să lăsăm o lume mai bună pentru copii. Copii ca Jaylinn.”
Această tendință de a lega orice subiect de copilul tău este atât de evidentă încât devine uneori derutantă pentru cei din jur.
Știi prea multe despre copilul lor: obiceiurile lor de caca, rutina lor de culcare, cum se descurcă la fotbal sau scorurile lor la matematică.
Fiecare părinte mai face astfel de lucruri din când în când; este absolut normal.
Însă, atunci când ajungi să vorbești constant despre acestea sau să le pui pe primul loc în orice conversație, poate fi un semn că ai ajuns să fii obsedat de copilul tău.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.