5 moduri de a-ți mângâia copilul când este trist. Psiholog: „Niciun copil nu s-a plâns până acum că a primit prea multe mesaje de dragoste din partea părinților”
Data publicării:
Un celebru psiholog sugerează cinci fraze pe care părinții le pot spune dacă observă că copilul lor trece printr-o perioadă de tristețe. 

Să-ți vezi copilul trecând printr-o perioadă de tristețe nu este niciodată ușor pentru un părinte. Este și mai greu să știi cum să reacționezi în aceste situații. Într-un articol din Psychology Today, celebrul psiholog Joffrey Bernstein oferă cinci afirmații pe care părinții le pot spune copiilor pentru a-i ajuta să se elibereze de acest sentiment de tristețe.

Citește și 9 afirmații pe care să le spui copilului tău ca să iasă dintr-o furtună emoțională și să se calmeze, conform unui expert

„Îmi pare rău că ești trist. Pot să fac ceva pentru a te ajuta?”

SURSA FOTO: freepik.com @toonsteb

Prima dintre acestea este: „Îmi pare rău că ești trist. Pot să fac ceva pentru a te ajuta?” Această întrebare îl va ajuta pe copil să simtă că părinții lor își iau sentimentele în serios și vor să-l ajute.

A doua afirmație pe care o sugerează Joffrey Bernstein este: „Sunt aici pentru tine dacă ai nevoie să vorbești sau dacă ai nevoie de altceva.” Părinții arată astfel că sunt disponibili și oferă sprijin.

Psihologul mai sugerează următoarea afirmație: „Este normal să te simți trist uneori. Vrei să vorbim despre ce se întâmplă?” Cu această întrebare, părinții oferă sprijin emoțional copilului lor prin validare și o explorare mai profundă a tristeții lor.

Vezi și Afirmațiile mai eficiente decât „ai grijă” pe care să le spui copilului tău, conform unui terapeut

Atenție la sfaturile nesolicitate

Penultima propoziție recomandată de Joffrey Bernstein este: „Sunt aici să ascult și numai dacă vrei să împărtășești ceea ce simți.” Spunându-i acest lucru copilului lor, părinții îi asigură că nu vor impune sfaturi nesolicitate.

În final, psihologul sugerează următoarea afirmație: „Îmi pasă de tine și sunt aici să te susțin, indiferent de dificultăți.”

Joffrey Bernstein adaugă că, în timpul carierei sale, niciun copil nu s-a plâns că a primit prea multe mesaje de conexiune și dragoste din partea părinților.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel