„Nu contează ce carte citești”. Șase minute de lectură reduce stresul cu 68% mai mult decât ascultarea muzicii
Iată câteva exemple destul de comune și răspândite ale acestora din urmă care îți vor secătui toată bucuria și liniștea sufletească, dacă le lași:
1. Concentrarea pe modul în care viața „ar trebui” să fie la fiecare pas.
Încercați să folosiți frustrarea și inconvenientele pentru a vă motiva, mai degrabă decât pentru a vă enerva. Tu controlezi modul în care privești viața. În loc să te enervezi, găsește lecția. În loc de invidie, simte admirație. În loc de îngrijorare, luați măsuri. În loc de îndoială, ai credință.
Amintește-ți că răspunsul tău este întotdeauna mai puternic decât circumstanța actuală. O mică parte din viața ta este decisă de circumstanțe complet incontrolabile, în timp ce marea majoritate a vieții tale este decisă de răspunsurile tale. Unde ajungi în cele din urmă depinde în mare măsură de modul în care joci cărțile care ți-au fost date.
2. Dorința de a controla incontrolabilul.
Fii selectiv cu energia ta astăzi. Dacă puteți rezolva o problemă, rezolvați-o. Dacă nu puteți, atunci acceptați acest lucru și schimbați-vă gândurile despre el. Orice ai face, nu încerca să investești mai multă energie decât ai, împiedicându-te de ceva din spatele tău sau de ceva care există doar în capul tău. Adevărul este că unele dintre cele mai puternice momente din viață se petrec atunci când găsești curajul de a renunța la ceea ce nu poate fi schimbat.
Pentru că atunci când nu mai ești capabil să schimbi o situație, ești provocat să te schimbi pe tine însuți - să crești dincolo de ceea ce nu se poate schimba. Iar asta schimbă totul.
3. Să te ții strâns de felul în care au fost lucrurile cândva.
Nu ești aceeași persoană care erai acum un an, acum o lună sau chiar acum o săptămână. Înveți și crești mereu, iar viața evoluează mereu. Din nou, chiar dacă nu puteți controla tot ceea ce se întâmplă, vă puteți controla atitudinea față de ceea ce se întâmplă. Și făcând acest lucru, veți stăpâni treptat schimbarea, în loc să o lăsați să vă stăpânească.
Așa că fiți umili astăzi. Fii învățăcel. Lumea este adesea mai mare decât viziunea ta asupra ei. Întotdeauna este loc pentru o idee nouă sau un nou pas. Dar mai întâi trebuie să acceptați faptul că lucrurile s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată la cum erau înainte și că acest sfârșit este de fapt un nou început.
4. Refuzul de a practica iertarea de sine.
Iartă-te pentru deciziile proaste pe care le-ai luat în trecut, pentru momentele în care ți-a lipsit înțelegerea, pentru alegerile care i-au rănit accidental pe alții și pe tine. Iartă-te, pentru că ai fost tânăr și imprudent. Toate acestea sunt lecții vitale. Și ceea ce contează cel mai mult acum este dorința ta de a învăța din ele.
5. Rezistența la idei și lecții noi.
Pentru a face progrese reale pe termen lung, trebuie să renunțați la presupunerea că aveți deja toate răspunsurile. Așa că nu încetați să învățați! Nu înceta să investești în tine. Cercetați. Citește. Devorați cărți. Implică-te cu oamenii, inclusiv cu cei care gândesc diferit. Puneți întrebări. Ascultați cu atenție. Și nu creșteți doar în cunoștințe. Fii o persoană care dă înapoi. Folosiți ceea ce învățați pentru a face o diferență reală și durabilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Obiceiul sau obiceiul de a-și roade unghiile este o practică destul de...
Hainele pentru cei mici nu sunt doar confortabile, ci...
Este tentant să cedăm în fața cerințelor copiilor...
Toți părinții își doresc să...
Fiecare părinte se confruntă...
Carpetele tradiționale...