Cauzele care stau la baza anxietății și fixismelor alimentare la copii
Anxietatea și fixismele...
Primăvara aduce cu sine numeroase provocări pentru sistemul imunitar, în special pentru cei mici, care petrec mai mult timp afară în compania altor copii, fiind expuși la bacterii și viruși noi. De asemenea, cei care merg la creșe sau grădinițe se confruntă cu noi provocări specifice copilăriei. Cu informații adecvate, poți identifica rapid bolile de primăvară și să iei măsurile necesare pentru a-ți ajuta micuțul să se recupereze rapid. Așadar, să discutăm despre cele mai comune afecțiuni de primăvară la copii, simptomele lor și opțiunile de tratament.
Cele mai multe afecțiuni respiratorii sunt cauzate de viroze precum răceli, însă există și cazuri în care sunt determinate de bacterii. Primăvara, virozele sunt mai comune, iar acestea se vindecă mai repede. Fie că este vorba de o simplă răceală, o gripă, de un virus respirator sincițial, o bronșită, sau o sinuzită, copilașul tău îți va reveni în una-două săptămâni.
Gastroenterocolita. Aceasta este o infecție care se manifestă prin diaree, vărsături, dureri de stomac, crampe și pierderea apetitului. Este o afecțiune foarte contagioasă, cauzată de norovirus sau bacterii, cu o incidență mai mare și o simptomatologie mai pronunțată la bebeluși și copii mici.
Astenia de primăvară. Aproximativ 37% din populație, adică mai mult de o treime din populație, se confruntă cu simptomele asteniei de primăvară. Cel puțin asta arată rezultatele unui studiu realizat de Fundația pentru Alimentație sănătoasă în 2017. Cele mai frecvente simptome care pot apărea sunt oboseala, iritabilitatea, insomnia, lipsa poftei de mâncare, dificultatea de concentrare.
Alergii sezoniere. Știați că aproximativ 50 de milioane de americani suferă de alergii sezoniere? Cel mai mare declanșator al alergiilor sezoniere se datorează polenului de copac, iarbă și buruieni. Simptomele comune ale alergiilor la copii includ curgerea nasului, strănutul, picurarea postnazală, congestia nazală și mâncărimea ochilor.
Conjunctivita. Academia Americană de Oftalmologie (AAO) spune că ochiul roz apare atunci când conjunctiva este iritată de o infecție sau altă contagiune. Conjunctivita virală și bacteriană este foarte contagioasă, în timp ce conjunctivita alergică provine dintr-o reacție alergică și nu poate fi transmisă altora. Simptomele ochiului roz pot include senzația de a fi ceva în ochi, ochi roșii, ochi arși, ochi care mâncărime, ochi dureroși sau pleoape umflate.
Varicela. Aceasta este și cea mai comună boală a copilăriei în general.
Citește și „Varicela la copii. Care sunt simptomele”
Boala gură-mână-picior. Această afecțiune este cauzată de un virus și se manifestă prin apariția unor iritații în palme și pe tălpi, dar și a unor afte bucale, îndeosebi în spatele gâtului. La bebeluși, iritația poate apărea și în zona scutecului, dar și pe lungimea picioarelor și mâinilor. La fel ca multe dintre bolile copilăriei, boala debutează cu febră, dureri în gât și o stare generală proastă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Anxietatea și fixismele...
O dietă echilibrată și...
Sarcina este o perioadă în...
Adolescența este o perioadă...
Sarcina este o perioadă...
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...