9 sfaturi pe care să i le dai fiicei tale înainte de a împlini 18 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Mama este întotdeauna cea mai mare susținătoare a copilului său. Ea  își învață copilul cele mai importante lecții de viață, să renunțe niciodată și ce e mai important să-și urmeze visele.

Să îi oferi fiicei tale sfaturi valoroase înainte de a împlini 18 ani este un gest plin de iubire și grijă. Iată câteva sfaturi pe care i le-ai putea da:

Mamele vor ști întotdeauna ce este mai bine pentru noi. Ei știu să ne consoleze temerile și să ne dea speranță.

Iată câteva înțelepciuni materne la care ar trebui să fii atent.

1. Du-te la culcare. Problema va fi rezolvată până dimineață

Ce? A devenit clarvăzătoare? De fapt nu. Când ești obosit, lupta împotriva oricărei probleme este inutilă. Când nu ești odihnit, creierul tău nu funcționează bine. După o noapte de somn bun, capul tău va fi limpede și problema ta nu va mai părea atât de mare și de insolubilă pe cât credeai.

2. Nu fi niciodată cu un bărbat doar pentru că te simți singură

A avea un partener nu este întotdeauna mai bine decât a fi singur. Dacă partenerul tău nu te face fericit, te tratează urât sau pur și simplu simte că îți lipsește mereu ceva, vei ajunge să te simți mai rău și mai deprimat decât atunci când erai singur. În plus, dacă ești cu bărbatul nepotrivit, nu vei fi disponibil atunci când vine bărbatul potrivit.

2. Fotografie... (pexels-olly-3887732_16515300.jpg)

Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

3. Nu cheltui bani pe lucruri inutile doar pentru a-ți alina un gol

Economisiți bani pentru zilele negre. Atunci vei regreta că nu ai făcut economii. Economisiți în fiecare lună. În loc să cheltuiți toți banii pe achiziții inutile, rezervați o sumă nominală în fiecare lună pentru a economisi. În cele din urmă, vei acumula o cantitate adecvată pentru „zilele negre”.

4. Ieși cu el. O singură întâlnire nu te va ucide

Este plăcut să ai criterii standard, dar atunci când descompune unele dintre criteriile încăpățânate asociate bărbaților, vei întâlni o gamă mult mai largă de potențiali parteneri, dintre care unul ar putea fi potrivirea ta perfectă.

5. Ignoră. Ea este doar geloasă pe tine

Nu există femeie care să nu fi înfruntat cel puțin o dată în viață gelozia feminină. O femeie care insultă o altă femeie nu are stima de sine. Dacă îi răspunzi în aceeași măsură, nu vei fi diferit de ea. Cel mai bine e să îi întorci spatele și să pleci. 

3. Fotografie... (pexels-olly-3890499_25268900.jpg)

Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

6. Ține-ți capul sus!

Un clișeu, dar și o injecție de încredere. Dacă te lupți, păstrează o atitudine pozitivă și crede că totul va fi bine până la urmă.

7. Fii atentă la relația lui cu mama lui

I-a cumpărat mamei sale un buchet mare și un pulover de cașmir de ziua ei. Perfect atât pentru ea, cât și pentru tine. Relația lui cu mama sa devine fundamentul tuturor relațiilor sale romantice viitoare. Dacă te place, poți conta pe aceeași atenție și respect. Dar dacă în schimb e ”băiatul mamei”, ai grijă... dacă nu vrei ca soacra ta să locuiască cu tine într-o zi.

8. Dacă vrei o mărire de salariu, cere-o. Cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla este să ți se spună „NU”

Da, întrebarea poate fi descurajantă, dar la fel este și contul dvs. bancar. Dacă vrei o mărire de salariu, mai ales dacă cererea ta este justificată și ai argumente complete în favoarea ta. Bineînțeles că nu poți să mergi la șeful tău și să spui: „Vreau o mărire de salariu!” În schimb, enumerați ceea ce ați realizat de-a lungul anilor, astfel încât aceștia să poată avea o perspectivă asupra muncii dvs., care poate fi baza pentru o mărire de salariu în viitor.

9. Nu pleca niciodată de acasă neîngrijită

Când ajungi la camera de urgență, personalul ar trebui să te trateze, nu să se uite la lenjeria ta. Dar... Să luăm în considerare o altă situație neașteptată: ce se întâmplă dacă ieși la cafea cu un bărbat irezistibil de chipeș care ți-a plăcut de mult, dar crezi că nu ai nicio șansă?! 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor / FOTO: Freepik.com@freepik

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

pixel