A fost activat Planul Roșu: Nouă minori transportaţi la spital. 147 de copii ar fi la cazaţi la acea unitatea turistică
Data publicării:
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a activat Planul Roşu de intervenţie, după ce, printr-un apel la 112, s-a solicitat intervenţia ISU la un hotel din Păltiniş, unde mai mulţi minori acuză stări de rău şi simptome de enterocolită.

Nouă copii sunt transportaţi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, iar alţi trei acuză stări de rău şi se află în evaluare medicală, după ce ISU a fost alertat, vineri seară, prin apel la 112, că la un hotel din Păltiniş mai mulţi minori au simptome de enterocolită, transmite Agerpres.


ORA 22.43 Sibiu: Mai mulţi minori acuză stări de rău, la un hotel din Păltiniş; Planul Roşu, activat

Potrivit ISU Sibiu, 147 de copii ar fi la cazaţi la unitatea turistică. Aceştia sunt evaluaţi de către echipajele medicale alocate la caz.

Apelul la 112 a fost primit în jurul orei 22,30, iar la faţa locului intervin: o autospecială pentru transport victime multiple, o unitate de terapie intensivă mobilă, un microbuz şi trei ambulanţe aparţinând serviciului judeţean de ambulanţă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel