Aceasta este culoarea preferată a persoanelor cu IQ ridicat. Cercetători: „Reflectă calm, stabilitate și introspecție, trăsături care se potrivesc cu modul lor de gândire”
Data publicării:
Fiecare dintre noi are propriile preferințe, fie că vorbim despre cărți, mâncare, haine, artă sau culori. Totuși, unele alegeri par să fie mai frecvente în rândul anumitor categorii de oameni.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Hanyang din Seul, Coreea de Sud, citat de parents.fr, sugerează că persoanele cu un IQ ridicat, considerat, în general, peste 130, tind să aprecieze în mod special o anumită culoare.

CITEȘTE ȘI Ce înseamnă când un copil folosește întotdeauna aceeași culoare în desenele sale, conform psihologiei

Care este culoarea preferată a persoanelor supradotate? Surpriza din spatele alegerii lor

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Hanyang din Seul arată că persoanele cu un IQ ridicat preferă culorile delicate și nuanțele subtile, în detrimentul celor puternice și strălucitoare.

Printre preferatele lor se numără bejul nisipos, verdele fumuriu și, mai ales, albastru-gri.

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Ce transmite această culoare?

Specialiștii susțin că persoanele cu inteligență peste medie tind să fie mai reflexive, logice și contemplative.

Culoarea albastru-gri evocă calm, stabilitate, profunzime și introspecție, trăsături care se potrivesc cu modul lor de gândire.

Spre deosebire de un roșu intens, care agită și captează atenția imediat, albastru-griul creează un spațiu ideal pentru concentrare și gândire.

Ce culori preferă persoanele extrovertite?

În contrast, persoanele extrovertite sau cele cu un stil de viață mai activ și spontan preferă, de regulă, culorile intense și energizante.

Roșu stacojiu, roz fuchsia, galben fluorescent sau verde lime sunt nuanțe care atrag atenția și oferă o doză instantă de energie.

Aceste alegeri reflectă o nevoie mai mare de stimulare vizuală și o tendință către spontaneitate și exprimare directă.

Contează culoarea preferată pentru a-ți măsura inteligența?

Nu te îngrijora dacă preferi culorile vibrante!

Aceste concluzii reprezintă doar tendințe generale și nu definesc nivelul de inteligență al unei persoane.

Mai ales că inteligența are multe forme: logică, muzicală, spațială, emoțională și altele, fiecare cu propriul mod de a se exprima.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Țările în care profesorii au cele mai mari salarii. Sume uriașe, beneficii generoase și condiții care fac diferența: „Investiția în educație începe cu respectul față de dascăli”

Vârsta la care copiii își epuizează cel mai mult părinții, potrivit unui studiu: „NU, nu sunt primii ani și nici adolescența!”

7 semne care arată că un copil va reuși în viață, indiferent de notele de la școală! Ce contează, de fapt, cu adevărat, conform cercetătorilor

Cea mai dureroasă greșeală pe care o fac părinții, dezvăluită de o profesoară cu 40 de ani de experiență: „Mulți uită un lucru foarte important!”

pixel