Aceasta este vârsta în care îți vei da seama că semeni cu părinții tăi, potrivit studiilor: „Acest fenomen are loc mai repede decât ne-am aștepta!”
Data publicării:
Este inevitabil: pe măsură ce îmbătrânești, vei observa anumite asemănări cu propriii părinți. Ceea ce este mai surprinzător este că acest lucru se întâmplă mai repede decât ai fi crezut... 

„Crezi că semăn cu mama mea/tatăl meu?”

Mulți oameni își pun această întrebare în fiecare zi, uneori temându-se de răspuns. Cu toate acestea, este inevitabil: pe măsură ce îmbătrânim, devenim din ce în ce mai asemănători cu propriii părinți, indiferent dacă suntem bărbați sau femei.

Ceea ce surprinde este că acest fenomen se petrece mai repede decât ne-am aștepta!

Potrivit unui studiu recent realizat de compania americană de asigurări Progressive, în rândul a 2000 de persoane, atât bărbați cât și femei, vârsta medie la care ne dăm seama că începem să ne asemănăm cu părinții noștri este de... 30 de ani!

Mai mult, unii respondenți au observat asemănări cu părinții lor încă de la vârsta de 20 de ani...

Trei categorii principale au fost preferate de cei chestionați: obiceiurile alimentare, obiceiurile de viață de zi cu zi și chiar limbajul. În plus, obiceiurile legate de călătorii au ajuns și ele în Top 10 răspunsuri. De exemplu, 41% dintre reprezentanții generației Z recunosc că preferă să ajungă la aeroport cu mult timp înainte de plecare, exact cum obișnuiesc părinții lor.

„Când am început să mă trezesc devreme...”

Un articol publicat de GoodToKnow enumeră răspunsurile oferite de participanți atunci când au fost întrebați despre momentul în care au simțit că devin ca părinții lor.

„Când am început să mă trezesc foarte devreme pentru a-mi începe ziua, am realizat că acest obicei mă face mai pozitivă și mai productivă”, a spus un respondent.

Steph, mama unei fetițe, a povestit despre un moment foarte clar în care a înțeles că, încetul cu încetul, devine ca propria ei mamă. „Nu-mi place să-mi folosesc telefonul pentru a-mi face lista de cumpărături, mi-e teamă mereu să nu-l scap, așa că prefer să scriu lista pe plicuri vechi... Zilele trecute, fiica mea de șase ani mi-a spus: `Și bunica face asta`”, explică ea.

Obiceiurile și micile gesturi ale părinților noștri se strecoară în viața noastră pe măsură ce îmbătrânim

Aceste exemple ilustrează modul în care obiceiurile și micile gesturi ale părinților noștri se strecoară în viața noastră pe măsură ce îmbătrânim, adesea fără să ne dăm seama.

Fie că este vorba de preferințe alimentare, de rutina zilnică sau de limbajul pe care îl folosim, mulți dintre noi ajungem să adoptăm comportamentele părinților noștri, chiar și atunci când nu ne propunem să facem acest lucru. Această tendință de a imita comportamentele părinților nu este doar un semn al maturizării, ci și o reflecție a legăturilor puternice care ne unesc cu aceștia.

Studiile arată că nu doar obiceiurile legate de viața cotidiană sunt transmise, ci și modurile de gândire și de reacție la diferite situații.

Aceste influențe sunt atât de profunde încât, la un moment dat, ne putem surprinde pe noi înșine comportându-ne exact ca părinții noștri, în contexte în care ne-am fi așteptat cel mai puțin.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor / FOTO: Freepik.com@freepik

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

pixel