Acestea sunt cele 12 alimente care sunt interzise în timpul sarcinii
Data publicării:
Aceste alimente pot provoca îmbolnăviri femeilor însărcinate și chiar complicații în timpul nașterii. Prin urmare, este esențial să știm care sunt acestea, pentru a evita consumul lor.

Dacă vrei să știi ce alimente sunt interzise în timpul sarcinii,atunci acest articol este pentru tine. Pentru a respecta o alimentație bună în această etapă, este necesar să cunoașteți alimentele care ar trebui excluse din alimentație, mai ales din motive de siguranță alimentară care pun în pericol sănătatea dumneavoastră și a bebelușului dumneavoastră.

În acest articol vă vom oferi lista alimentelor interzise femeilor însărcinate și vă vom explica motivele excluderii acestora. Puteți consulta medicul obstetrician despre fiecare dintre ele. Deci haideți să începem!

De ce există alimente care nu pot fi consumate în timpul sarcinii?

Medicii Gil Mor și Ingrid Cardenas, prin analiza lor detaliată într-un articol publicat în Jurnalul American de Imunologie Reproductivă, evidențiază vulnerabilitatea femeilor însărcinate la unele boli infecțioase. Această susceptibilitate este legată de modificările sistemului imunitar pe care femeile însărcinate le experimentează ca parte naturală a sarcinii.

În această perioadă, sistemul imunitar al femeii se adaptează pentru a tolera prezența fătului, evitând astfel respingerea acestuia ca corp străin. Cu toate acestea, această adaptare poate face și femeile însărcinate mai predispuse la infecții și boli de origine alimentară.

Alterarea poate compromite capacitatea organismului de a lupta cu anumiți agenți patogeni, crescând riscul de îmbolnăvire pentru mamă și făt.

2. Fotografie... (pexels-amina-filkins-5424601-1_56816700.jpg)

Alimente interzise femeilor însărcinate

În acest context, este crucial ca femeile însărcinate să înțeleagă importanța unei alimentații sigure. Unele alimente pot transporta bacterii și toxine care, deși nu au efecte semnificative asupra unei persoane sănătoase, ar putea prezenta un risc considerabil în timpul sarcinii. Unele dintre aceste alimente sunt după cum urmează.

1. Lapte nepasteurizat

Laptele crud de la orice specie animală poate infecta femeile însărcinate. Nefiind supuse la temperaturi cuprinse intre 70 si 90 de grade Celsius, aceste lapte nu elimină bacteriile care provoacă boli patogene care ar putea contamina produsul.

Potrivit U.S. Food and Drug Administration (FDA), unele bacterii periculoase, cum ar fi Campylobacter, Listeria, E. coli și Salmonella, sunt responsabile de toxiinfecțiile alimentare cauzate de laptele crud. Pentru a fi în siguranță, femeile însărcinate ar trebui să consume lapte pasteurizat sau sterilizat industrial. Dar niciodată crud.

3. Fotografie... (pexels-amina-filkins-5424606_79304000.jpg)

2. Brânzeturi moi

Brânzeturile moi sunt făcute din lapte crud. Prin urmare, au în compoziția lor o valoare mare a apei, care poate servi drept teren fertil pentru dezvoltarea bacteriilor patogene. La fel ca laptele crud, aceste brânzeturi pot fi vehicule pentru toxiinfecții alimentare.

Portalul FoodSafety din Statele Unite a făcut o listă cu brânzeturile de evitat în timpul sarcinii:

- Brie -ul.

- Roquefort.

- Brânză feta.

- Camembert.

- Brânză proaspătă.

- Brânză albă.

3. Ouă crude sau insuficient fierte

Trebuie să fii atent la unele preparate care conțin ouă crude sau insuficient fierte. Mai ales că pot fi un vehicul pentru Salmonella, o bacterie care provoacă intoxicații alimentare.

Timpul minim de gătire pentru a asigura gătirea optimă a gălbenușului și albușului de ou este de 10 minute folosind apă clocotită.

4. Fructe și legume fără spălare adecvată

Atât legumele, cât și fructele sunt expuse la diferite puncte de contaminare din momentul în care sunt recoltate. În timpul procesării, depozitării, transportului sau manipulării cu amănuntul, acestea sunt expuse la bacterii și paraziți patogene.

4. Fotografie... (pexels-amina-filkins-5424600_24217900.jpg)

5. Pește și crustacee crude

Pentru a fi sigure pentru gravide, peștele crud și crustaceele trebuie gătite la 63 de grade Celsius, deoarece pot conține listeria și alți agenți care pun în pericol sănătatea gravidei și viața bebelușului. Ar trebui să evitați sushi, ceviche, sashimi, stridii, scoici și scoici crude.

6. Sucuri nepasteurizate

Cel mai bine este să evitați sucurile nepasteurizate, inclusiv cele proaspete și proaspăt stoarse, care sunt în afara controlului nostru în preparare.

7. Șuncă crudă (nefiartă)

Academia Spaniolă de Nutriție și Dietetică interzice consumul de șuncă crudă, cum ar fi șunca serrano, în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că acest tip de derivat este preparat din carne crudă și nu se aplică căldură sau pasteurizare la fabricarea acestuia.

8. Carne de vită și de pasăre insuficient gătită

Pentru unii oameni este un obicei să mănânce carne de vită sau pui aproape crudă. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui exclus în timpul sarcinii. 

9. Germeni cruzi

Germeni, cum ar fi lucerna, ridichi, fasole mung și trifoi, care sunt adesea folosiți în salate, ar trebui, de asemenea, evitati în dieta unei femei însărcinate. Există o mare probabilitate ca acești muguri mici să fie contaminați cu Salmonella din cauza condițiilor umede în care cresc.

10. Pateu

Asociația Americană pentru Sarcină ne reamintește că tartinele de carne, inclusiv pateul refrigerat, pot fi contaminate cu bacterii Listeria. Recomandăm, așadar, conservele, în borcane sau pungi sigilate, care trebuie să rămână păstrate la frigider înainte de a le descoperi.

11. Sandvișuri „gata de mâncat”.

Aceste tipuri de sandvișuri pot fi contaminate cu unele microorganisme dăunătoare. Mai ales dacă conțin legume, ouă, cârnați sau carne, a căror temperatură de gătire nu o cunoaștem. Este de preferat, deci, să le pregătiți acasă.

12. Alimente ultraprocesate

Alimentele ultraprocesate trebuie evitate în timpul sarcinii, deoarece conțin aditivi, zaharuri, sodiu, grăsimi și calorii care dăunează unei alimentații sănătoase. Prin urmare, ele împiedică un bun control al greutății în timpul sarcinii și furnizarea de nutrienți necesari creșterii bebelușului.

În concluzie...

Ar trebui să evitați alimentele crude, cum ar fi laptele și brânzeturile preparate cu lapte nepasteurizat, sucuri nepasteurizate, pește și crustacee crude și afumate, carnea insuficient gătită, varza, organele, alimentele ultraprocesate, cârnații curați, pateul refrigerat, paste crude, alimente bogate de pește în mercur, băuturi energizante și infuzii din plante și alcool.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Probleme de sanatate

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

Caracteristicile principale ale parentingului autoritar. Cauzele, efectele și motivele pentru care părinții aleg acest stil parental / FOTO: freepik.com @dusanpetkovic

Caracteristicile principale ale parentingului autoritar. Cauzele, efectele și motivele pentru care părinții aleg acest stil parental

pixel