Acestea sunt principalele cauze ale HIPERACTIVITĂȚII la copii
Data publicării:
Hiperactivitatea la copiii mici este din ce în ce mai frecventă, așa că devine important să înțelegem problema, ce o cauzează și care este tratamentul. În acest fel, atât părinții, cât și membrii familiei și profesorii vor putea ajuta copilul în cel mai bun mod posibil, adică cu răbdare și căutând strategii care să-l învețe să se autocontroleze.

Este normal ca deseori copiilor le este greu să-și păstreze calmul sau că vor să folosească toată energia pe care o au la dispoziție.

Cu toate acestea, chiar și pentru ei există o limită; când această energie pare să nu se termine niciodată, este posibil ca această hiperactivitate la copiii mici să fie ADHD, acronim pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție.

Chiar și așa,  hiperactivitatea la copiii mici poate fi detectată și tratată. Prin urmare, dacă ești părinte și ești îngrijorat că copilul tău ar putea suferi de această tulburare, poate fi util să afli mai multe despre subiect și să înțelegi cum să-l ajuți.

Ce este hiperactivitatea?

Hiperactivitatea la copiii mici nu este normală. Aceasta este o tulburare care poate fi diagnosticată de un medic, în care copiii se luptă să își mențină autocontrolul și să fie atenți sau să mențină concentrarea, astfel încât devin foarte neliniştiți.

Atenție: nu confundați neliniștea cu hiperactivitatea. Puteți distinge hiperactivitatea pe baza unora dintre simptomele sale:

- Sunt copii dezordonați și nu își găsesc niciodată lucrurile.

- Este o mare problemă pentru ei să-i poată asculta pe ceilalți și să le acorde atenție.

- Ei fac totul în grabă,  ceea ce îi face să facă multe greșeli.

- Ei tind să strige și să întrerupă des atunci când alții au o conversație sau când profesorul vorbește.

- Sunt nerăbdători și, când trebuie să-și aștepte rândul, se simt frustrați și anxioși. În plus, se plictisesc foarte ușor.

- Se deplasează dintr-un punct în altul fără să se oprească și se lovesc de tot ce le înconjoară. Chiar și în momentele de liniște, cum ar fi atunci când mănâncă, nu se opresc din mișcare.

- Chiar dacă știu ce nu ar trebui să facă, încearcă să facă asta pentru că simt că doar așa își vor putea alina plictiseala.

2. Foto: Free... (acestea-sunt-principalele-cauze-ale-hiperactivitatii-la-copii-2_41193200.jpg)

Foto: Freepik @freepick

Cauzele hiperactivității la copiii mici

Una dintre cauze este ADHD; din cauza acestei tulburări, creierul are nevoie de mult mai mult timp să proceseze informația. Deci, odată ce începe, nu se poate opri; de aceea acești copii sunt în continuă mișcare.

Un alt motiv pentru care copiii pot fi excesiv de neliniştiţi pot fi problemele de anxietate. Consecința acestui lucru este că i-ar împiedica să se concentreze.

În plus, există și alte tulburări care îi fac pe copii să devină teribil de neliniștiți și să se lupte să se concentreze pe orice. De exemplu, probleme de auz sau pierderea echilibrului din cauza problemelor urechii interne.

Hipertiroidismul (deși foarte rar la copii) și problemele de procesare a informațiilor senzoriale pot avea, de asemenea, acest efect.

Identificarea hiperactivității la copiii mici

Pentru a detecta hiperactivitatea la copiii mici, trebuie să-i duceți la medic. Deși în mod clar nu există teste de laborator sau radiografii care să arate tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție, există simptome pe care medicii le pot recunoaște punând întrebări copiilor și prin ceea ce le spun părinții lor despre comportamentul celor mici.

După această analiză, medicul va putea pune diagnosticul; aici ei vor putea spune dacă este ADHD sau o altă problemă de învățare sau de sănătate.

Cum să o tratezi?

Dacă copilul tău este hiperactiv, este important să fii cu ochii pe el. Analizează ce i-ar putea cauza neliniștea și caută strategii care să te ajute să-l calmezi. De exemplu, îl poți recompensa sau câștiga puncte de fiecare dată când rămâne calm.

Dacă l-ai dus la medic, probabil că i-a prescris medicamente care îl vor ajuta să-și îmbunătățească capacitatea creierului. Astfel el va putea să se calmeze, să se concentreze și să fie mult mai răbdător.

Hiperactivitatea la copiii mici poate fi o mare problemă pentru părinți. În ciuda acestui fapt, dacă ai grijă de copilul tău cu dragoste și urmezi toate aceste sfaturi și recomandări de la profesioniști, poți fi fericit ca familie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Sanatate

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel