Acidul folic în sarcină, beneficii. De ce este important. Afecțiunile grave cu care se poate naște bebelușul
Data publicării:
Acidul folic este versiunea umană a folatului, o vitamină B care joacă mai multe roluri în organism. 

În timpul sarcinii, una dintre cele mai importante funcții ale sale este prevenirea unui grup de anomalii congenitale numite defecte ale tubului neural. Tubul neural este o structură a fătului uman care se dezvoltă în creier și măduva spinării.

Defectele tubului neuralSursa încredințată se întâmplă atunci când tubul neural nu se închide la începutul dezvoltării. Această disfuncție poate provoca dizabilități grave și poate fi chiar fatală.

Acidul folic, ce este

Acid folic este o formă sintetică (produsă de om) de acid folic. Folatul este un tip de vitamina B. Toată lumea are nevoie de folat, dar este deosebit de important în timpul sarcinii, datorită rolului său în prevenirea anomaliilor la naștere.

Consiliul pentru Alimentație și Nutriție recomandă ca adulții să ia 400 micrograme (mcg) de acid folic pe zi, care ar trebui să crească la 600 mcg în timpul sarcinii și apoi să se reducă ușor la 500 mcg atunci când alăptează, potrivit Medical News Today.

Acidul folic, beneficii

Acidul folic ajută organismul să producă celule noi, inclusiv globule roșii. Persoanele care nu primesc suficient acid folic pot dezvolta o afecțiune numită anemie prin deficit de folat.

La persoanele cu această afecțiune, organismul nu poate produce suficiente globule roșii pentru a transporta oxigenul în tot corpul. Această deficiență poate afecta multe aspecte ale sănătății, inclusiv funcționarea organelor.

În timpul sarcinii, o persoană are nevoie de mai mult acid folic decât de obicei, deoarece acidul folic ajută, de asemenea, la creșterea și dezvoltarea fătului. Unul dintre cele mai importante roluri ale sale este prevenirea defectelor tubului neural, inclusiv spina bifida și anencefalia.

Spina bifida este o afecțiune în care oasele măduvei spinării nu se închid complet. Aceasta poate provoca o serie de dizabilități care pot afecta dezvoltarea, mobilitatea și sănătatea generală.

Un copil cu anencefalie fie nu dezvoltă un creier, fie creierul este foarte puțin dezvoltat. În aproape toate cazurile, anencefalia va fi fatală - fie în uterul mamei, fie la foarte scurt timp după naștere.

Unele cercetări sugerează, de asemenea, că acidul folic poate reduce riscul de complicații în timpul sarcinii, cum ar fi travaliul prematur, probleme cu dezvoltarea placentei și alte anomalii la naștere, cum ar fi fenta palatină și boli de inimă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


parintisipitici Team
Categorie: Probleme de sanatate
Tagurile articolului: acid folic  complicatii  creier  femeie insarcinata  parinti si pitici  sarcina  splina bifida  tub neural 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Copiii pot deveni mai inteligenți dacă părinții fac aceste 10 lucruri simple, dovedite științific! Cercetători: „Îmbunătățesc memoria, creativitatea și gândirea logică” / FOTO: freepik.com @kuzmichstudio

Copiii pot deveni mai inteligenți dacă părinții fac aceste 10 lucruri simple, dovedite științific! Cercetători: „Îmbunătățesc memoria, creativitatea și gândirea logică”

Copiii care ajung să fie inteligenți, de succes și încrezători sunt crescuți cu aceste 9 principii. Concluziile unui studiu pe 200 de familii / FOTO: freepik.com @EyeEm

Copiii care ajung să fie inteligenți, de succes și încrezători sunt crescuți cu aceste 9 principii. Concluziile unui studiu pe 200 de familii

O bunică spune care sunt cele 3 reguli de aur pe care orice bunic trebuie să le respecte / FOTO: freepik.com @galitskaya

O bunică spune care sunt cele 3 reguli de aur pe care orice bunic trebuie să le respecte

Cele 11 comportamente ale părinților ce îl frânează pe copil să fie independent și rezilient. Psihologi: „Îi dau încontinuu mesajul că nu e capabil să se descurce” / FOTO: freepik.com @kocamir

Cele 11 comportamente ale părinților ce îl frânează pe copil să fie independent și rezilient. Psihologi: „Îi dau încontinuu mesajul că nu e capabil să se descurce”

pixel