Adoarme greu? Iată câteva fraze pozitive care te vor ajuta să îți adormi mai ușor copiii
Data publicării:
Dacă aveți copii, știți că cel mai bun mod de a vă face copiii să doarmă este să-i faceți să facă multă activitate fizică sau sport pe parcursul zilei. Când acest lucru nu este posibil, unele trucuri vă pot ajuta să îi împiedicați să rămână trezi prea mult timp. În acest articol vă vom arăta câteva fraze pozitive care vă vor ajuta în această sarcină.

A-ți învăța copilul să doarmă singur, în camera lui, este un proces care necesită multă răbdare, dragoste și seninătate. Ca, într-adevăr, multe alte aspecte ale învățării sale. De multe ori îi este frică sau preferă să se ghemuiască în pat cu mama și tata pentru că îi este mai plăcut și mai confortabil să simtă acest contact fizic. Pentru a adormi copiii singuri, la urma urmei, trebuie să se simtă în siguranță.

Încearcă să-i transmiți micuțului tău sentimente pozitive și plăcute. Însoțește-l la culcare respectând orele potrivite vârstei sale. După ce a băut o ceașcă de lapte cald și s-a spălat pe dinți, bagă-l în pat și citește-i o poveste bună.

2. Fotografie... (pexels-andrea-piacquadio-3764543_35628800.jpg)

Foto: Andreea Piacquadio/ Pexels

Fraze care ajută copiii să se liniștească și să adoarmă

Când ți-ai pus deja copilul în pat și el și-a terminat deja ziua, inclusiv cititul poveștii, te poate chema spunându-ți că nu poate dormi. După ce ajungi în dormitorul lui, cu o voce dulce și relaxată, spune-i: „Încearcă să te calmezi, concentrează-te pe respirație și în câteva minute vei dormi liniștit ”.

De altfel, mai poți spune: „Nu-ți face griji, iubirea mea, stai nemișcat în pat și în curând o să-ți fie somn”, apoi îi poți săruta pe frunte și vei părăsi camera.

Dacă, totuși, îți cere să-i mai citești o poveste, poți să-i răspunzi: „Dragă, mâine cu toată plăcerea din lume o să-ți mai citesc, dar acum e timpul să închizi ochii și să te odihnești”.

Îți sugerăm întotdeauna să folosești un ton iubitor și dulce, subliniind copilului tău că îl iubești foarte mult și că are nevoie să doarmă pentru a-și recupera energia și a înfrunta noua zi cu maximă vitalitate.

Când un copil spune că este speriat și nu vrea să doarmă singur, spune-i că nu are de ce să se teamă, pentru că mama și tata vor fi mereu lângă el, pentru a-l proteja.

Spune-i să-și îmbrățișeze animalul de pluș preferat și reamintește-i că vei fi mereu gata să-l protejezi de orice, zi sau noapte. Sugerați-i să închidă ochii și să se gândească la lucruri frumoase, cum ar fi peisaje, culori frumoase sau ceva care îi place cu adevărat.

Este foarte obișnuit ca un copil să-și cheme părinții pentru a le cere să le aducă apă. O idee bună este să-i dai puțin de băut înainte de a stinge lumina. 

3. Fotografie... (pexels-pavel-danilyuk-7938055-1_94745400.jpg)

Foto: Pavel Danilyuk/ Pexels

Dacă îți cere mai mult, răspunde: „Iubire, deja ai băut: dacă îți dau mai mult, atunci riști să te trezești să mergi la baie în miez de noapte”. O astfel de explicație simplă și coerentă va fi suficientă pentru a-l face să se liniștească.

Ce se întâmplă dacă copilul tău încearcă într-adevăr totul să nu doarmă? În primul rând poți vorbi cu el, încercând să înțelegi ce îl face să se simtă inconfortabil. Spune-i că înțelegi dar explică-i că este timpul să închidă ochii: "Acum dormi, iubirea mea. O să vezi că vei avea un vis frumos și mâine te vei trezi plină de energie."

Se poate întâmpla și: „Mamă, vreau să dorm cu tine”. Mai ales în acest caz, nu uitați să nu cedați. Spune-i din nou că îl iubești, mângâie-l dar spune-i această propoziție: „Știi, să dormi singur este mult mai bine: vei dormi mai confortabil și te vei putea mișca în libertate absolută”.

După cum ați văzut, există  multe fraze de care veți avea nevoie pentru a adormi copiii. Spune-le mereu cu blândețe și, după cum poți verifica cu ușurință, îți vor permite să eviți orice răspunsuri, ajutându-ți copilul să învețe să doarmă singur, fără crize de furie.

Obișnuiește-l să respecte limitele educației. Nu ar trebui să negociezi niciodată regulile, indiferent dacă este supărat și să-i vorbești mereu pe un ton calm și ferm. De fapt, menținerea acestei atitudini te va ajuta să-l calmezi.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!”

pixel