Afirmațiile aparent banale care pot fi dăunătoare copilului, conform unui psiholog: „Sunt rostite din nerăbdare sau frustrare”
Data publicării:
Trei propoziții nu au un efect pozitiv asupra copiilor, conform unui psiholog. Chiar dacă pot părea banale pentru părinți, acestea nu contribuie la dezvoltarea copilului. 

Unele fraze utilizate de părinți pot părea simple, dar au totuși un impact semnificativ asupra copiilor.

Un psiholog specializat în parenting a vorbit pe contul ei de Instagram despre expresii pe care părinții ar trebui să le evite. De multe ori, acestea sunt rostite din nerăbdare sau frustrare și nu sunt menite să rănească copilul.

Totuși, potrivit terapeutului, citat de parents.fr, ele pot fi dăunătoare pe termen lung.

Citește și Comportamentele celor mai eficienți părinți! Cum să te asiguri că ai tăi copii vor crește pentru a fi cele mai bune versiuni ale lor

Afirmațiile aparent banale care pot fi dăunătoare copilului

SURSA FOTO: freepik.com @fromkazanwithlove

„Spune mulțumesc”

„A spune aceasta copiilor nu are legătură cu recunoștința, care este un sentiment. Începe prin a-ți mulțumi copilul în mod regulat”, explică psihologul.

Potrivit ei, ideea este să modelezi recunoștința în tine, astfel încât copilul să înțeleagă că atunci când o simte, poate să mulțumească persoanei din fața lui.

Include în micile gesturi și legătura cu dorința personală.

„Care este cuvântul magic?”

„Te rog” este o modalitate de a transmite lucrurile într-un mod social. Este vorba despre bunele maniere. Dacă acest aspect este important pentru tine, încearcă să conduci prin exemplu!

Învață-l pe copilul tău să spună des „te rog” și fii tolerant când învață să folosească acest cuvânt, explică psihologul.

Din nou, terapeutul îți recomandă să folosești exemplul personal, astfel încât copilul tău să înțeleagă beneficiile acestui tip de politețe.

„A nu împărți nu este politicos”

„A nu împărți este o alegere. Încearcă să-ți ajuți copilul să se afirme și să-și protejeze dreptul de a se exprima. Începe prin a arăta că împărtășirea este ceva care îl face să se simtă bine. Fă-o des cu lucrurile tale, cu el și cu ceilalți”, explică ea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Identificarea talentului unui copil este una dintre...


Top citite
Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent” / FOTO: Instagram@BiancaAndreica

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica: „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent”

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic” / FOTO: freepik.com @yakobchuk

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic”

pixel