Afirmațiile pe care părinții ar trebui să le spună pentru a-l ajuta pe elev la începutul anului școlar. Un expert în dezvoltarea copilului oferă cele mai bune patru fraze
Data publicării:
Este firesc ca ai noștri copii să resimtă o anumită „anxietate de separare” atunci când se întorc la școală, iar gestionarea acesteia poate fi mult mai ușoară cu ajutorul unei perspective experte.

Prima zi de școală poate fi dificilă pentru copii, dar un expert în dezvoltarea copilului a dezvăluit câteva expresii pe care părinții le pot folosi pentru a face tranziția mai lină.

Chiar dacă sunt echipați cu cei mai noi și moderni pantofi de școală pentru a le spori încrederea, întoarcerea la școală după o vacanță lungă și plăcută de vară poate fi o provocare pentru copii. Fie că este vorba de crize școlare sau doar de un rămas bun plin de lacrimi, este normal ca aceștia să aibă unele temeri legate de revenirea la lecții.

Așadar, ce pot face părinții pentru a ușura tranziția? Din fericire, există câteva afirmații simple care pot ajuta la reducerea sentimentelor de „anxietate de separare” și la recadrarea gândirii copiilor.

Citește și Ce NU ar dori profesorii să mai audă la începutul anului școlar: Mai multe cadre didactice enumeră afirmațiile de care s-au săturat

Afirmațiile care îi ajută pe copii la începutul anului nou școlar

SURSA FOTO: freepik.com @mishelmail9

Pe Instagram, dr. Siggie Cohen, un specialist în dezvoltarea copilului cu peste 35 de ani de experiență în lucrul cu copiii și familiile, a împărtășit cele mai bune patru fraze pe care părinții le pot folosi atunci când își lasă copiii la școală sau își iau rămas-bun de la ei la ușa de la intrare.

4 afirmații pentru a-i ajuta pe copii să se acomodeze la școală

„Cine are grijă de tine acasă? Eu am. Ne jucăm împreună, dacă ai nevoie de o îmbrățișare, ți-o ofer. Dacă ți-e sete, îți dau apă. La școală, profesorul tău va avea grijă de tine. Când ți-e sete, îi poți cere apă. Dacă ești puțin trist, îi poți spune profesorului, iar el te va ține de mână.”

„După ce termini de plâns, ce crezi că vei face? Poate te vei juca cu...”

„Anul acesta sunt câteva lucruri noi care ar putea părea puțin înfricoșătoare. E ok! Uneori, lucrurile noi sunt puțin înfricoșătoare până ne obișnuim cu ele. Să vedem... profesorul este nou, da. Dar tot vei sta în bancă și vei ridica mâna, ca înainte. Unii dintre copii sunt noi, dar tot te vei juca în pauze, ca înainte.”

„Îți amintești prima ta zi de școală de anul trecut? Da, și atunci a fost puțin înfricoșător la început. Și apoi ce s-a întâmplat? Da, ai reușit să treci peste!”

În comentarii, o mamă a împărtășit un alt sfat util pentru a ajuta copiii care sunt îngrijorați să-și facă noi prieteni. „Am lucrat cu copilul meu la `găsirea unui prieten` observând lucrurile pe care le aveți în comun”, a scris ea. „Îi spun să caute Elsa, curcubee sau pisici, iar când le vede pe un rucsac sau pe trusa de creioane a unui coleg, să spună `Și mie îmi place Elsa!` Repetăm acest scenariu des și acum se simte mult mai încrezătoare!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel