Alimentul preferat de copiii care reduce imunitatea cu 94%, conform Dr. Mihaela Bilic, nutriționist
Data publicării:
Mai ales în prioada rece copilul are nevoie de o imunitate de fier. Sunt multe variante prin care putem crește imunitatea copilui, dar trebuie să știm și cum să o menținem crescută.

Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit sfaturi valoroase privind alimentația copiilor, avertizând părinții să evite un produs popular în rândul celor mici.

Renumitul nutriționist a subliniat că, conform unui studiu, acest aliment poate reduce imunitatea cu 94%.

Ce aliment poate afecta grav imunitatea copiilor

Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciați nutriționiști, a influențat numeroase vieți prin recomandările sale pentru un stil de viață sănătos.

Invitată în emisiunea „La Măruță” de la Pro TV, Bilic a oferit părinților sfaturi esențiale legate de alimentația copiilor, avertizând asupra pericolelor zahărului, un ingredient prezent în multe produse și preferat de cei mici.

„Există un studiu care arată că 100 de grame de zahăr, cât are cam un litru de băutură carbogazoasă, scade imunitatea cu 94% în următoarele 3 zile”, a declarat Mihaela Bilic în emisiunea La Măruță.

Recomandările nutriționistului

SOMNUL ȘI PROTEINELE

”Și la adulți și la copii, nici nu ne dăm seama cât de important este. Este o chestiune pe care societatea nu o scoate în evidență. Insomnia nu este descrisă ca pe o boală serioasă, nu avem tratament, când omul nu doarme este stresat și atât. Un somn de calitate, odihnitor de 8-9 ore, este miraculos pentru organism și imunitate. Trebuie să știi că somnul este singurul element care hrănește celula nervoasă. Dacă îi privăm pe neuroni de somn, înnebunim și murim așa cum nu se întâmplă dacă suntem înfometați. Fără mâncare putem trăi, fără somn nu”, a declarat Mihaela Bilic.

2. Fotografie... (alimentul-preferat-de-copiii-care-reduce-imunitatea-cu-94prc---conform-dr--mihaela-bilic--nutritionist-2_20113300.jpg)

Fotografie de la Gustavo Fring/ Pexels

Pe de altă parte, Mihaela Bilic a mai recomandat părinților să le asigure celor mici mese bogate în proteine.

Proteinele joacă un rol esențial în creșterea și dezvoltarea copiilor, fiind fundamentale pentru formarea și repararea țesuturilor, producerea de enzime și hormoni, precum și pentru funcționarea sistemului imunitar. O dietă echilibrată care include suficiente proteine susține atât dezvoltarea fizică, cât și cea cognitivă a copilului.

Rolul proteinelor în organism

Proteinele sunt considerate „cărămizile” corpului. Ele  sunt necesare pentru:

Dezvoltarea și creșterea musculară, repararea țesuturilor, producția de enzime și hormoni și susținerea sistemului imunitar. 

3. Fotografie... (alimentul-preferat-de-copiii-care-reduce-imunitatea-cu-94prc---conform-dr--mihaela-bilic--nutritionist-1_89163500.jpg)

Fotografie de la Gustavo Fring/ Pexels

Pentru o alimentație echilibrată, este important ca proteinele să provină din surse variate, atât animale, cât și vegetale:

Carne slabă: Carne de pui, curcan sau vită, bogată în proteine de calitate.

Pește: Bogat în proteine și acizi grași esențiali, precum omega-3.

Ouă: O sursă excelentă de proteine, ușor de integrat în alimentația zilnică.

Lactate: Laptele, iaurtul și brânza sunt surse bune de proteine și calciu.

Leguminoase: Fasolea, lintea și năutul oferă proteine vegetale de calitate.

Nuci și semințe: Sunt surse de proteine vegetale și grăsimi sănătoase.Necesitatea echilibrului în dietă

Excesul de proteine poate avea efecte negative, precum suprasolicitarea rinichilor, iar o dietă săracă în proteine poate afecta creșterea și sănătatea generală.

Asigurându-te că micuții primesc suficiente proteine dintr-o gamă variată de alimente sănătoase, vei contribui la o dezvoltare armonioasă și o sănătate de durată.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Probleme de sanatate

Articole similare

Febra la copii. Când să te îngrijorezi

Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...



Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

pixel