Andreea Esca, despre realitatea socială din școlile noastre: „Copiii sunt foarte cruzi. Dacă n-ar fi fost trist, ar fi fost amuzant”
Data publicării:
Într-o lume ideală, elevii ar trebui să fie uniți de curiozitatea lor, de dorința de a învăța și de a explora împreună, indiferent de diferențele personale. Realitatea, însă, ne oferă adesea o imagine diferită, marcată de diviziuni sociale și de fenomene de excludere. Cunoscuta prezentatoare a știrilor Andreea Esca a adus în discuție această problemă dureroasă și omniprezentă.

„Erau două găști: populari și nepopulari. Mi se părea oribil asta! Mi se părea mega bullying! Ăsta chiar e un bullying! Bullying care, desigur, a existat peste tot și pe vremea noastră și în toate clasele”, a spus Andreea Esca cu o sinceritate dezarmantă la podcastul Hope and Homes for Children Romania.

„Nu excludeam pe nimeni, ei erau în grupul lor și noi în grupul nostru. Ei stăteau și citeau”, a explicat fiica Andreei Esca, Alexia Eram, care, potrivit spuselor ei, era în gașca de populari.

Citește și Andreea Esca, despre educarea copiilor: „Cred că pe vechi, asta cu «milităria jos din pod» funcționează în continuare. A fi prea relaxat nu e în regulă!”

Andreea Esca: „Copiii sunt foarte cruzi”

Cu o ironie subtilă, Andreea Esca a descris cum se manifesta această segregare socială chiar și în momentele de relaxare și socializare: „Aveau grupul lor de lectură. Le plăcea mult de tot. Am văzut eu la petreceri, aveau mese separate. Era masa de populari și masa de nepopulari. Crede-mă! Și lor le plăcea mult la masa lor”

„Copiii sunt foarte cruzi. Cei nepopulari rămân o nișă, nu trebuie să privim altfel. Dacă n-ar fi fost trist, ar fi fost amuzant”, a concluzionat Esca, lăsând loc unei reflecții amare asupra realității sociale din școlile noastre.

Observațiile sale aduc în prim-plan o problemă pe care mulți o consideră normală, dar care poate avea efecte devastatoare asupra dezvoltării emoționale și psihologice a copiilor.

Această discuție ne invită să ne gândim mai profund la dinamica relațiilor sociale din școli și la modul în care putem sprijini o integrare mai armonioasă și mai empatică a tuturor copiilor.

Segregarea și bullyingul nu sunt doar probleme ale trecutului, ci realități care necesită atenția și intervenția noastră continuă. Avem responsabilitatea de a cultiva un mediu în care fiecare copil, indiferent de popularitatea sa, să se simtă acceptat și valorizat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Monden

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum să previi astmul la copii

De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...

Este recomandat să le scoți amigdalele copiilor?

Amigdalele palatine sunt structuri de țesut limfatic...


Top citite
Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie” / FOTO: freepik.com @senivpetro

Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie"

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică / FOTO: freepik.com @prostooleh

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență / FOTO: freepik.com @senivpetro

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

pixel