Aproape jumătate dintre femeile care au pierdut o sarcină nu au fost informate despre impactul asupra sănătății mintale (studiu)
Data publicării:
Aproape jumătate dintre femeile care și-au pierdut un copil în timpul sau la scurt timp după sarcină au spus că nu au primit informații despre impactul potențial asupra sănătății mintale atunci când au fost externate din spital, potrivit unui sondaj de referință realizat în Irlanda.  

Studiul a constatat că 12% dintre femei nu aveau încredere în personalul medical care le-a tratat în spital, scrie The Irish Times.

Aproximativ 655 de femei și 232 de parteneri au participat la sondajul realizat de o echipă din cadrul Autorității pentru Informații și Calitate în Sănătate (Hiqa), publicat joi.

Trei sferturi dintre participanți au considerat că au primit un standard bun de îngrijire în maternitate, în timp ce un sfert au evaluat îngrijirea lor ca fiind între corectă sau slabă.

Mai mult de jumătate dintre femeile sub 25 de ani și-au descris experiența în spital ca fiind corectă până la insuficientă, aproape de două ori mai mare decât orice altă cohortă de vârstă.

Sondajul a examinat îngrijirea în cele 19 unități de maternitate din Irlanda, între 2019 și 2021.

Acesta a analizat experiențele femeilor care au avut un avort spontan în al doilea trimestru, al căror copil era născut mort sau care au suferit decese timpurii. Sondajul a fost completat atât de mame, cât și de partenerii acestora.

Jumătate dintre femeile care au participat la sondajul online au suferit un avort spontan în al doilea trimestru.

Aproximativ 82 la sută dintre femei au spus că partenerul lor le-a putut însoți în timpul travaliului, în timp ce cinci la sută au spus că, din cauza restricțiilor cauzate de Covid-19, acest lucru nu a fost posibil.

Pentru femeile ai căror copii au fost internați într-o unitate de neonatologie după naștere, 71% au spus că li s-a oferit „cu siguranță” posibilitatea de a întreba personalul despre îngrijirea bebelușilor lor.

Sondajul a arătat că aproximativ o cincime dintre parteneri au simțit că nu sunt implicați în deciziile privind îngrijirea bebelușilor lor.

Acolo unde bebelușii au murit la scurt timp după naștere, o treime dintre femei au spus că nu au primit informații sau sprijin despre alăptare și îngrijirea sânilor.

Adolescentele și femeile cu vârsta mai mică de 25 de ani și-au evaluat îngrijirea postnatală cu un scor mai mic decât alte grupe de vârstă, arată sondajul.

O treime dintre femeile al căror copil a murit au spus că familia sau prietenii nu și-au putut vedea copilul în spital, din cauza restricțiilor privind vizitele provocate de Covid-19.

În timp ce majoritatea femeilor au spus că li s-au oferit modalități de a-și crea amintiri cu copilul lor după moarte, cum ar fi numirea lor, fotografierea sau crearea unei cutii de memorie, o mică parte dintre acestea au spus că nu li s-a oferit niciuna dintre aceste opțiuni.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


parintisipitici Team
Categorie: Probleme de sanatate
Tagurile articolului: mame  moarte infantila  sondaj 

Articole similare


Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel