„Asta este modalitatea de a învăța mai mult și mai ușor!” Sfatul înțelept pe care Einstein l-a dat fiului său în urmă cu mai bine de 100 de ani și care este valabil și astăzi
Data publicării:
Când vine vorba de învățare, există diverse metode pe care le putem folosi pentru a o face mai eficientă și mai rapidă. 

Totuși, uneori, în loc să alegem o metodă specifică, putem urma sfatul înțelept al unei persoane cu multă experiență în studiu, așa cum este cel dat de fizicianul Albert Einstein unuia dintre copiii săi.

Acest sfat are mai bine de 100 de ani, dar, odată ce îl vei citi, vei realiza că este un truc valoros de învățare, valabil și astăzi.

Citește și Învață-ți copiii să citească cu aceste strategii din neuroștiință! Medic neurolog și cercetător: „Creierul unui cititor începător funcționează ca un supercomputer”

Einstein, sfat pentru a-l motiva pe fiul său, care l-ar putea ajuta să învețe mai ușor

Când fiul său, Hans Albert, avea 11 ani și era departe de tatăl său, celebrul fizician îi scria frecvent. Într-una dintre aceste scrisori, inclusă în cartea „Posterity: Letters of Great Americans to Their Children”, Einstein îi împărtășește fiului său câteva sfaturi care l-ar ajuta în procesul de învățare.

„Sunt foarte încântat să știu că găsești bucurie în a cânta la pian”, îi scrie fizicianul, după ce fiul său i-a spus că tocmai terminase una dintre activitățile care îi plăcuse cel mai mult, notează bebesymas.com. „Această activitate, împreună cu tâmplăria, sunt, în opinia mea, cele mai bune ocupații pentru vârsta ta, chiar mai bune decât școala. Sunt lucruri care se potrivesc perfect unui tânăr ca tine.”

Pe lângă felicitările sale, Einstein a inclus și un sfat pentru a-l motiva pe fiul său, care l-ar putea ajuta să învețe mai ușor:

„Cântă în principal piesele care îți plac la pian, chiar dacă profesorul nu ți le-a atribuit. Acesta este cel mai bun mod de a învăța – făcând ceva cu atâta plăcere încât nici măcar nu observi cum trece timpul. Sunt atât de concentrat în munca mea încât uit chiar și de prânz...”, a concluzionat fizicianul.

Cu alte cuvinte, pentru a învăța mai mult și mai bine, trebuie să facem lucruri care ne plac sau pe care le considerăm interesante și plăcute. Deși Einstein i-a dat acest sfat fiului său pentru a-l încuraja să se bucure de pian, el poate fi aplicat în orice domeniu al vieții noastre.

SURSA FOTO: freepik.com @BillionPhotos

Cheia este să te bucuri de ceea ce faci

Se întâmplă adesea ca, atunci când ne bucurăm cu adevărat de ceva, să simțim că timpul zboară. Pentru a aplica acest lucru în procesul de învățare, trebuie doar să găsim o modalitate de a transforma învățarea într-o activitate plăcută sau de a o conecta cu ceva care ne pasionează.

De exemplu, dacă ne dorim să învățăm o limbă străină, putem completa cursurile tradiționale cu filme, seriale sau melodii în limba respectivă. Dacă trebuie să studiem istoria, vizionarea de documentare sau filme plasate în epoca pe care o studiem poate fi o opțiune bună.

Desigur, știm că sfatul lui Einstein nu se aplică întotdeauna atât de ușor în toate situațiile. Vor exista lucruri pe care trebuie să le învățăm din obligație sau pentru că fac parte din responsabilitățile noastre profesionale, chiar dacă nu ne sunt pe deplin interesante.

Cu toate acestea, putem adapta acest sfat, căutând o modalitate de a transforma învățarea într-o experiență plăcută și motivantă. O metodă ar fi să o vedem ca pe o provocare: stabilește-ți obiective mici și recompensează-te de fiecare dată când atingi unul dintre ele sau transformă totul într-un joc!

Schimbându-ne atitudinea și abordarea în acest mod, putem face procesul de învățare mai plăcut și mai eficient.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare

Lucruri pe care toți bunicii vor ca nepoții lor să le știe

Înțelepciunea unei bunici rămâne cu noi pentru toată...



Cele mai noi articole

Cum să stabilești limite: Un abecedar pentru părinți

Limitele sunt un act de autoîngrijire, nu de egoism.

Lucruri pe care toți bunicii vor ca nepoții lor să le știe

Înțelepciunea unei bunici rămâne cu noi pentru toată...


Top citite
Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și-i împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!” / FOTO: freepik.com @sacyks

Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și care îi împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!”

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui” / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Numele de băieți și numele de fete cel mai probabil să fie miliardari, potrivit ChatGPT / FOTO: freepik.com @mandhi

Nume de copii care cel mai probabil o să fie miliardari, potrivit ChatGPT

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!” / FOTO: freepik.com @satura86

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!”

pixel