„Atunci când începeți un nou obicei, acesta nu ar trebui să dureze mai mult de două minute": cea mai simplă regulă de productivitate din lume de la autorul bestsellerului Atomic Habits
Data publicării:
Începerea unui nou obicei nu este întotdeauna ușoară, mai ales dacă este un obicei care ne va lua mult timp sau dacă este ceva ce am dori să facem pe termen lung.

De aceea, există multe trucuri și sfaturi pentru stabilirea obiceiurilor, cum ar fi faimoasele 21 de zile - despre care am dovedit deja că sunt nerealiste.

Dar dobândirea unui nou obicei nu trebuie să fie o sarcină monumentală sau descurajantă, nici nu trebuie să fie copleșitoare. Șmecheria este să știm cum să începem, iar pentru asta putem apela la sfaturile experților, inclusiv la James Clear, autorul bestsellerului „Atomic Habits”.

Potrivit lui Clear, începerea unui nou obicei poate fi foarte simplă dacă respectăm regula celor două minute pe care o menționează în cartea sa.

Două minute pentru a vă crește productivitatea

În „Atomic Habits”, Clear explică faptul că regula sa de două minute este inspirată de o altă regulă a lui David Allen de aceeași durată. În cartea sa de gestionare a timpului „Organise Effectively”, Allen a subliniat că, dacă o sarcină durează mai puțin de două minute, ar trebui să o facem imediat în loc să amânăm. Aceasta este cu siguranță o regulă eficientă pentru depășirea amânării.

Regula celor două minute a lui Clear urmează o linie foarte similară: dacă puteți reduce acțiunea inițială a unui obicei la doar două minute sau mai puțin, este mult mai probabil să o faceți în mod constant și să o transformați într-un obicei.

De exemplu, dacă obiectivul nostru este să facem mișcare în fiecare zi, în loc să ne angajăm de la început să mergem o oră la sală, să începem cu două minute de stretching sau exerciții ușoare acasă. Dacă vrem să începem să medităm, să începem cu două minute de respirație conștientă. Dacă vrem să citim mai mult, să petrecem două minute deschizând o carte și citind o pagină.

Trucul, și eficiența acestei reguli simple, dar puternice, constă în a stabili o rutină minimă care să fie atât de ușor de făcut încât să nu găsiți scuze pentru a nu o face. Clear explică faptul că, odată ce ne-am creat obiceiul în mod constant pentru acele două minute, putem începe să extindem treptat timpul petrecut.

Desigur, secretul pentru ca acest lucru să funcționeze constă și în perseverență. Nu contează dacă pasul pe care îl facem este mic, important este să nu încetăm să-l facem. Și astfel, în timp, cele două minute inițiale pot deveni parte integrantă a rutinei noastre zilnice, împingându-ne să fim mai productivi și să ne atingem obiectivele.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stil de viata

Articole similare

Rețetă tradițională de pască cu brânză

Paștele nu e complet fără mirosul cozonacilor și gustul...



Cele mai noi articole

Top citite

Tragedie cumplită în Vinerea Mare, după ce un băiat de 7 ani a primit ouă de ciocolată de la fosta iubită a tatălui: „Paște fericit!”

Dacă părinții ți-au spus aceste 3 lucruri în copilărie, te-au pregătit să eșuezi ca bărbat

Ce și-ar dori cu adevărat profesorii să știe părinții: 15 adevăruri care pot schimba relația familie-școală

Locurile de muncă cele mai amenințate de inteligența artificială în următorii 20 de ani, potrivit experților

pixel