Au fost publicate rezultatele la Titularizare 2024
Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri
Rezultatele de la concursul de Titularizare 2024 au fost publicate astăzi, la ora 12:00, la sediile inspectoratelor școlare și pe platforma dedicată concursului. 

Notele candidaților la angajarea într-o școală din sistemul public de învățământ sunt cele inițiale, dinainte de contestații.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, astăzi, 23 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv mâine, 24 iulie, până la ora 12:00, potrivit Edupedu.

Proba scrisă a avut loc miercuri, 17 iulie, – au fost 37.500 candidați înscriși la Titularizare 2024, dintre care peste 6.800 din promoția curentă. Peste 1.000 de candidați din această promoție nu s-au mai și prezentat la examen.

Peste 2.660 de candidați s-au retras de la proba scrisă de Titularizare 2024 după ce au văzut subiectele. Aproape 50 din cei care s-au prezentat au fost eliminați din examen. Rata de participare a fost de 86,48%, a anunțat Ministerul Educației.

Aproape 42% din totalul de 28.468 de lucrări notate în centrele de evaluare, potrivit dosarului de presă comunicat de Ministerul Educației.

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Examenul de titularizare se susține în România pentru obținerea unui post în învățământ. Examenul are loc la mijlocul lunii iulie și pot participa atât cei care au absolvit facultatea, cât și cei care au terminat liceul pedagogic (pentru învățători educatori).



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Școală de la 8:00 - 17:00”. Soluția lui Daniel David pentru părinții care nu pot lua copiii de la școală la prânz. Profesorii vor fi plătiți în plus!

Ministrul Educației: „Norma didactică a profesorilor va crește”

Copiii care au acest obicei „prost” sunt, de fapt, mici genii, spun psihologii. Semnele pe care părinții le ignoră și ce spune știința despre ele

Președintele României Nicușor Dan: „Este anormal să numești «de merit» ceea ce iau 30% dintre elevii din sistem”

pixel