Au început înscrierile pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"
Data actualizării:
Data publicării:
Potrivit calendarului de desfăşurarea a concursului, documentele pentru constituirea dosarului de recrutare se depun până la data de 9 august 2024.

Candidaţii care doresc să urmeze programele de studii universitare de licenţă organizate de Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" pot depune cererea de înscriere la concurs până pe 28 iulie, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

La Academia de Poliţie - Facultatea de Poliţie programul de studii 'Ordine şi siguranţă publică' au fost scoase la concurs, la învăţământ cu frecvenţă, 330 de locuri la specialitatea Poliţie, 100 pentru Poliţie de frontieră şi 60 specialitatea jandarmi, iar la învăţământ cu frecvenţă redusă, pentru cele trei specializări, au fost scoase 50 de locuri în total, informează un comunicat al IGPF transmis, vineri, AGERPRES.

Pentru programul de studii universitare "Drept", specializările Poliţie, Poliţie de frontieră şi jandarmi au fost scoase la concurs 190 de locuri pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi 100 pentru învăţământ la distanţă.

Pentru a ocupa unul dintre aceste locuri, candidaţii transmit cererea-tip, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, însoţită, după caz, de consimţământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare.

Recrutarea candidaţilor se realizează în raport cu oferta educaţională şi domiciliul/reşedinţa înscris/ă în cartea de identitate, astfel:

* de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră pentru candidaţii cu domiciliul-reşedinţa în municipiul Bucureşti;

* de către structurile de resurse umane din cadrul Gărzii de Coastă, inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Iaşi, Giurgiu, Timişoara, Oradea şi Sighetu Marmaţiei şi din cadrul serviciilor teritoriale subordonate acestora cu sarcini de recrutare, dar şi de către Baza de Reparaţii Nave Brăila pentru candidaţii din judeţele respective;

* pentru candidaţii care nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat recrutarea se realizează de către structurile de resurse umane din unităţile cu sarcini de recrutare aflate în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române unde aceştia locuiesc, potrivit domiciliului/reşedinţei înscrise în cartea de identitate.

Candidaţii la concursul de admitere la programele de studii universitare de licenţă la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Facultatea de Poliţie, pot opta prin completarea secţiunii corespunzătoare din cererea-tip de înscriere ca, în situaţia în care sunt declaraţi respinşi şi obţin un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere stabilită potrivit Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere, să fie repartizaţi, fără concurs de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute şi potrivit opţiunilor formulate în acest scop, pe locuri la instituţiile de învăţământ postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, în prima serie de şcolarizare care urmează după concursul de admitere la academie.


Evaluarea psihologică va avea loc până la data de 7 august 2024, potrivit planificării întocmite de către unităţile cu atribuţii de recrutare.

Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidaţii declaraţi apt psihologic până la data de 9 august 2024 (data operaţiunii bancare).

În ceea ce priveşte probele de concurs, evaluarea performanţelor fizice va avea loc în intervalul 20 - 29 august, iar evaluarea cunoştinţelor în data de 31 august 2024, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza.

În data de 1 septembrie 2024 va avea loc afişarea rezultatelor la proba scrisă, iar în perioada 1-2 septembrie pot fi depuse contestaţii, exclusiv online, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Soluţionarea contestaţiilor se va face pe 3 septembrie.

Examinarea medicală va avea loc în intervalul 5 - 27 septembrie, iar pe 27 septembrie va avea loc afişarea rezultatelor finale ale candidaţilor declaraţi admişi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Ministrul Educației: „Gramatica trebuie readusă la liceu”

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, spune...

Cei mai puțini copii născuți din ultimii 100 de ani

Tot mai puțini români decid să devină părinți.

Burse școlare pentru elevii români

Plata burselor școlare în februarie 2025. Elevii primesc peste 350 de lei...



Cele mai noi articole

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

În 2025, acest nume de fată rămâne un nume clasic, dar...


Top citite
Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta / FOTO: freepik.com @Ambreen

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta

pixel