Bac 2024 - subiectele la limba română, fotografiate și „scurse” pe internet
Data actualizării:
Data publicării:
Astăzi a început Bacalaureatul 2024, iar prima probă scrisă a fost cea la Limba și literatura română. 

La Subiectul al III-lea, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de cel puțin 400 de cuvinte în care să analizeze particularitățile unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

La Subiectul I, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe bazate pe un text suport scris de Gabriel Dimisianu. La Subiectul al II-lea, li s-a cerut să explice rolul notațiilor autorului într-un fragment dintr-o piesă de teatru de Gh. Ciprian.

În spațiul public au apărut primele imagini cu subiectele de la Limba și literatura română imediat după ora 9. ȘtirileProTV a publicat la ora 10:06 imagini cu subiectele apărute în spațiul public, în condițiile în care elevii termină proba la ora 12:00.

Fotografiile la subiecte, aparent făcute cu o cameră de corp, arată că cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului.

UPDATE 12:00

Purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina, anunță că s-a declanșat o anchetă la centrul de examinare din Gorj nr. 2783, de unde s-au „scurs” subiectele.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

”Copilul meu s-a îndepărtat de mine. Ce aș putea să fac?”: Afecțiunea lui o poți recâștiga urmând acești pași

Fotografie de la Ksenia Chernaya/ Pexels

De ce să nu spui niciodată copilului ”Du-te în camera ta!”. Urania Cremene: Dacă pierzi autocontrolul fă aceste lucruri

Treapta întâi din vechiul sistem de învățământ sau Evaluarea Națională din prezent? Profesor Georgescu: „Era mai bine cu vechea variantă și vă spun și DE CE!” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Treapta întâi din vechiul sistem de învățământ sau Evaluarea Națională din prezent? Profesor Georgescu: „Era mai bine cu vechea variantă și vă spun și DE CE!” / VIDEO

pixel