Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon
Etapele de dezvoltare sunt indicatori pe care un copil este de așteptat să-i atingă pe măsură ce crește în patru domenii: abilități motorii, limbaj, dezvoltare cognitivă, dezvoltare social-emoțională și dezvoltare comportamentală.
De-a lungul vieții, oamenii continuă să învețe, dar cele mai vizibile schimbări apar de obicei în primele luni. De la legănat și la nevoie de sprijin pentru cap, bebelușii trec rapid la ședere, gustând primele mușcături și făcând primii pași. Mai jos descriem principalele stadii de dezvoltare a unui bebeluș de 7 luni.
Deși schimbări semnificative sunt asociate cu fiecare fază, în aproximativ șase până la șapte luni apar cele mai semnificative comportamente în comparație cu cele anterioare. Analizăm unele dintre ele pe categorii, astfel încât să le distingeți în felul dumneavoastră.
Dezvoltarea motrică se accelerează la copiii de 7 luni și o face prin comportamente care nu trec neobservate de părinți. Unele dintre caracteristicile pe care le puteți observa sunt următoarele:
Se distrează cu picioarele când sta întins pe spate. Le prinde, le mișcă și le apropie. Își descoperă corpul și de ce este capabil.
Se observă o mare îmbunătățire în ceea ce privește coordonarea. De exemplu, el este capabil să treacă obiecte dintr-o mână în alta.
Încearcă să ajungă la obiecte cu mâinile. El le poate trage spre el cu degetele și, în timp ce face asta, le examinează, le lovește sau le bagă în gură.
Este capabil să stea și să-și mențină greutatea pe picioare.
Face viraje dintr-o parte în alta. Se poate răsuci pentru a ajunge la ceva și chiar să treacă de la culcat pe burtă, la așezat.
Explorează: Târâtul începe de obicei între 6 și 7 luni, deși este obișnuit ca mulți bebeluși să o facă mai târziu.
În această perioadă de dezvoltare, apare așa-numita anxietate de separare. În același timp, anxietatea, teama sau neîncrederea față de străini apar atunci când nu ești prezent. Alte puncte care merită remarcate în această etapă includ următoarele:
Eeste capabil să răspundă „nu”.
Este atras de jocul social.
Recunoaște când este rostit numele său.
De obicei, el răspunde cu sunete și bolboroseli.
Sistemul său de viziune a culorilor se maturizează.
Copilul este cunoscut ca un „imitator”, deoarece este capabil să reproducă ceea ce îi spui prin bolboroseală și silabe. De exemplu, „ma-ma”, „da-da”, „ba-ba”.
El este capabil să distingă emoțiile de tonul vocii. Acest lucru este evident în reacțiile lor: dacă pari supărat, copilul va observa și poate plânge sau opri ceea ce făcea.
Scopul cunoașterii etapelor fundamentale de dezvoltare a unui copil, în acest caz de 7 luni, nu este de a genera anxietate sau de a încuraja comparațiile între copii. Dimpotrivă, se urmărește să ofere o înțelegere mai profundă a fazei pe care o trăiește fiecare copil, prevenind astfel eventualele probleme și promovând dezvoltarea lor sănătoasă.
În acest sens, respectarea vizitelor la medicul pediatru devine crucială. Acești profesioniști nu numai că oferă îndrumări privind creșterea fizică, dar oferă și sfaturi valoroase pentru a stimula dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială a copilului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...