Cauzele care stau la baza anxietății și fixismelor alimentare la copii
Anxietatea și fixismele...
Poate un bebeluș să viseze?
Nu există un răspuns categoric de tip ”da” sau ”nu”, explică medicul pediatru Catherine Salinier. ”Totuși, faza de somn agitat a unui nou-născut (de la 0 la 6 luni) poate fi comparată cu faza de somn paradoxal al unui adult, când acesta visează. De fapt, în timpul ciclului de somn agitat, activitatea cerebrală a copilului mic este activă. Ei pot geme, pot plânge, zâmbesc ... și poate visa”, subliniază specialista franceză. Dar, insistă ea, nu există dovezi care să susțină această teorie. Specialiștii în somnul copiilor sunt de acord că visele există doar atunci când copilul stăpânește limbajul și este capabil să povestească ceea ce își amintește.
La ce vârstă începe un copil să viseze?
În general între 9 luni și 1 an, când încep să construiască un gând și pot, prin urmare, să viseze.
Despre ce visează bebelușul?
Dacă bebelușul tău visează, probabil este ceva rudimentar, deoarece creierul lui este în curs de dezvoltare. Funcțiile cognitive (memorie, atenție, raționament și planificare) prin care învață despre mediul înconjurător nu sunt pe deplin dezvoltate la această vârstă. La adulți, însă, acestea joacă un rol important în activitatea onirică. Așadar, visele bebelușilor suferă modificări odată cu vârsta și vor evolua pe măsură ce cresc.
Cum vă puteți da seama dacă bebelușul dumneavoastră visează?
Dacă copilul nu vorbește, este imposibil să știi dacă visează sau nu. La vârsta de 2 sau 3 ani, copiii mici încep să își dezvolte limbajul. Dar, deși pot avea vise, nu vor fi neapărat capabili să le povestească. Se pot trezi țipând din cauza unui coșmar, dar nu pot exprima ceea ce au văzut. Copiii au amintiri ale viselor începând cu vârsta de 4-5 ani", spune Catherine Salinier. Abia atunci încep să povestească despre visele lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Anxietatea și fixismele...
O dietă echilibrată și...
Sarcina este o perioadă în...
Adolescența este o perioadă...
Sarcina este o perioadă...
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...