Stresul în timpul sarcinii poate crește riscul de epilepsie la copii, spune un studiu
Sarcina este o perioadă...
Încerci să rămâi însărcinată? Este important să vă verificați starea actuală de sănătate: știți, de exemplu, că este mai ușor să concepeți dacă nu sunteți supraponderal? De fapt, o talie prea mare poate preveni – sau complica – implantarea embrionului.
Dacă îți dorești un copil, așadar, trebuie în primul rând să te gândești la tine și să-ți schimbi stilul de viață: puțină mișcare și o viață sănătoasă nu servesc doar la realizarea visului de a deveni părinți, ci și să te facă să te simți mai bine pentru o lungă perioadă de timp.
Deci care sunt activitățile care pot fi desfășurate pentru a optimiza mai bine posibilitatea de a rămâne însărcinată?
Asta nu înseamnă să te sinucizi cu greutăți sau să stai toată ziua la sală. Pur și simplu trebuie să te miști: este esențial în timpul sarcinii, darămite înainte! Nu ai timp să mergi la sală? O plimbare rapidă 30 de minute pe zi este suficientă: antrenează mușchii, inima și previne colesterolul.
La fel ca inactivitatea, exercițiile fizice excesive pot afecta fertilitatea. Încearcă să găsești o cale de mijloc care să te facă să te simți bine cu tine, fără a încerca să fii mama lui Hulk.
Beneficiile sportului sunt clare pentru toată lumea, așa că, dacă încerci să ai un copil, nu aștepta nevoia de a face mișcare în timp ce stai pe canapea în timp ce devorezi o înghețată. Ridică-te și începe cât mai curând posibil.
Pentru a te încuraja să practici sport chiar înainte de a rămâne însărcinată, mai ales dacă ești o persoană care tinde să se plictisească repede când face sport, este mai bine să diversifici ceea ce faci. De exemplu, ai putea alterna alergatul cu înotul: ambele activități aerobe care sunt foarte bune pentru corpul și starea ta de spirit.
Unul dintre cele mai enorme eforturi pe care femeile le fac după naștere este să încerce să lupte cu „colăceii” care rămân. Aceștia sunt mușchii abdominali care s-au relaxat după 9 luni s-au încordat în schimb din cauza burticii. Dacă reușești să ai o structură abdominală bună înainte de a rămâne însărcinată, cu siguranță îți va fi mai puțin dificil să revii în formă, ca să nu mai vorbim de faptul că, având abdomene antrenate, îți va fi mai puțin dificil să-ți gestionezi copilul.
Nu numai viitoarele mame trebuie să se mențină în formă, ci și tații. Știați că în timpul sarcinii, dacă un partener mănâncă mai mult, celălalt va fi și el înclinat să facă același lucru? Pentru a evita să fii supraponderal după naștere și să fii „însoțitor de gravidă” (chiar și tatăl mănâncă pentru doi) este bine să te sincronizezi chiar și în exerciții.
Mai ales dacă sunteți începător și nu expert, alegeți un plan de antrenament împreună cu medicul dumneavoastră și cu un instructor de sală.
Faceți sport pentru că vă face să vă simțiți bine, nu pentru un motiv ascuns. Dacă dorința ta de a deveni mamă este atât de puternică, vei vedea că până și acul cântarului se va mișca în direcția pe care o dorești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sarcina este o perioadă...
Studiul, publicat în...
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...