Bunicii au fost întrebați dacă au un nepot preferat: Iată ce au răspuns!
Data publicării:
Subiectul „favoriților” în familii poate fi unul delicat, dar bunicii au fost întrebați dacă recunosc că au un nepot preferat - iată ce au spus...

Adesea, bunicii își iubesc atât de mult nepoții încât pot fi profund afectați dacă simt că aceștia îi „favorizează” pe ceilalți bunici. Unii bunici fac tot posibilul să petreacă mai mult timp cu nepoții și sunt încântați să împărtășească cu alții ce fac aceștia pentru a le arăta iubirea lor.

Dar ce se întâmplă dacă un bunic are un nepot preferat?

Deși poate părea controversat, astfel de sentimente sunt mai comune decât ai crede și nu trebuie să însemne că ceilalți nepoți sunt neglijați sau că trebuie să afle, notează Good To Know. A fost nevoie de puțină convingere, dar experții au reușit să-i convingă pe bunici să spună dacă au sau nu un nepot preferat.

Citește și Atitudinea incomodă a bunicilor care îi exasperează pe părinți

Răspunsurile bunicilor

Dee are opt nepoți, dar una dintre ele este deosebit de specială pentru ea. Ea spune: „am cinci băieți și a fost un moment unic când am avut prima mea nepoată. Și da, dacă sunt sinceră, recunosc că ea este preferata mea. Este singura dintre nepoții mei care locuiește aproape de mine, iar eu am avut grijă de ea cu normă întreagă când părinții ei s-au întors la muncă, pe când era mică. Ea nu își vede ceilalți bunici, pentru că locuiesc în străinătate - toate aceste lucruri contribuie la faptul că ea ocupă un loc important în viața mea. Fiii mei glumesc că ea ar fi favorita, dar nu mi-aș trata niciodată diferit nepoții, îi iubesc pe toți, doar că relația cu ea este diferită.”

Derek are patru nepoți și spune: „Aceasta este o întrebare foarte dificilă. Toți nepoții mei sunt minunați. Totuși, mă simt mai apropiat de unul dintre ei decât de ceilalți, parcă ne-am găsit reciproc, într-adevăr. Am descoperit că avem interese similare și, pe măsură ce crește, văd că avem același tip de umor. Pur și simplu sunt atras de el.”

Andrea are doi nepoți și simte la fel. Ea spune: „Când l-am ținut în brațe pe nepotul meu cel mare, am simțit aceeași dragoste copleșitoare ca atunci când mi-am ținut propriii copii pentru prima dată. Dar când mi-am văzut nepotul cel mic, nu am simțit aceeași legătură. Când mi-am avut propriii copii, i-am iubit pe amândoi imediat, dar m-am străduit să simt la fel față de al doilea nepot. Nu am spus nimănui cum mă simțeam și am trăit cu acest sentiment de vinovăție pentru mult timp.”

Bunica Debbie are trei nepoți. Ea spune: „Am trei copii - două fete și un băiat. Acum am trei nepoți - două fete și un băiat. Întotdeauna am acordat o atenție specială băiețelului meu, pentru că surorile lui erau mereu împreună și el se simțea lăsat pe dinafară. Nepoatele mele sunt la fel - mereu împreună - și acum fac același lucru cu nepotul meu. Da, presupun că mă simt mai legată de el, și dacă sunt sinceră, cred că îl găsesc mai drăguț decât fetițele.”

Bunica Mary spune simplu: „Nu, absolut nu am un nepot preferat, îi iubesc pe toți la fel.”

Caroline are nepoți care locuiesc într-o altă țară. Ea spune: „Unii dintre nepoții mei locuiesc în străinătate, așa că îi văd doar pe Zoom și foarte rar în persoană. Ceilalți nepoți ai mei, împreună cu fiica și ginerele meu, au locuit cu mine câțiva ani, așa că am o relație mult mai apropiată cu cei care au fost tot timpul cu mine. Cred că este firesc. Când am reușit să ne întâlnim, nepoții din străinătate au fost foarte reticenți în a interacționa cu mine și am simțit că nu-i cunosc la fel de bine. Relația afectuoasă cu cei pe care îi cunosc bine a fost pur și simplu mai ușoară, totuși, mi se pare greșit să-i numesc favoriți, dar așa au evoluat lucrurile.”

Robert are patru nepoți și împărtășește: „Una dintre nepoatele mele poate fi foarte răutăcioasă cu frații și verii ei, ceea ce o face greu de plăcut. Este deosebit de urâtă cu sora ei mai mică, iar eu simt nevoia să o protejez pe cea mică și să o țin departe de sora ei mai mare. Aceasta din urmă este inteligentă și pare că ceilalți sunt atrași de ea, iar cred că ea este cea care îmi place cel mai mult.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor / FOTO: Freepik.com@freepik

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

pixel