„Călătorie ușoară către tărâmul îngerilor, copil minunat!” Alina și-a găsit sfârșitul în mâinile celei care o numea „cea mai bună prietenă”
Data actualizării:
Data publicării:
Un suflet chinuit, consumat de durere. Alina, în vârstă de 18 ani, care s-a stins în Mangalia după ce prietena ei a atacat-o crunt, nu a cunoscut bucuriile unei vieți line.

„Sub lacrimi și suspine, l-am implorat să înceteze cu violențele, să mă cruțe pentru că nu mai puteam suporta”. Aceste cuvinte au marcat debutul confesiunii Alinei în presa locală în urmă cu trei ani. Viața ei a fost presărată cu greutăți copleșitoare. A trebuit să îndure furia nemiloasă a tatălui său, care o lovea necontenit. În momentele în care părea că soarta îi zâmbește, adolescenta s-a stins tragic, când a fost lovită crunt de cea care i-a fost cea mai bună prietenă.

Un suflet chinuit, consumat de durere. Alina nu a cunoscut bucuriile unei vieți line. Crescută într-o familie numeroasă, cu cinci copii, mama ei a fost nevoită să fugă de acasă cu cea mai mică dintre surori, într-un moment de disperare. Alina a rămas în spate, alături de frații săi, luptând să depășească necazurile. Cu toate acestea, a continuat să învețe și să viseze că, într-o zi, norocul îi va zâmbi.

Drama unei vieți întrețesută cu abuzul tatălui și un sfârșit tragic

Într-un moment disperat, ea a reușit să evadeze din infernul familial, după ce a fost brutal bătută de tatăl său, o pedeapsă nemeritată pentru că îndrăznea să-și sune mama. 

„N-am cunoscut vreodată bucuria sărbătorilor. Multe nopți am adormit sub cerul liber, flămânzi și neconsolați, am trăit înfometarea ani la rând. Până în urmă cu trei ani, momentul în care el - tatăl său - a provocat cel mai cumplit episod de violențe, am îndurat în tăcere. Am discutat cu mama, am căutat împreună soluții pentru a scăpa de infern. Mama și sora mea mai mică au reușit să se elibereze de jugul său, dar eu am rămas ancorată, de dragul școlii și al speranței. (...) Am visat întotdeauna să învăț, să ajung la liceu, să-mi croiesc măcar un viitor modest. De multe ori, mâncarea ne lipsea, iar atunci când aveam ceva, eram ținuți în afara casei. Nopțile le petreceam sub cerul liber, iar diminețile obosite și înfometate, ne prezentam la școală. Am ajuns la un punct de rupere. Într-o noapte, agresiunile lui s-au intensificat, m-a lovit cu cruzime și m-a izbit cu capul de pereți. Într-o scurtă pauză, am încercat să sun la mama. (...) Cu lacrimi în ochi, l-am rugat să înceteze cu bătăile, să-mi cruțe fragilitatea, dar parcă nici nu m-a auzit. Furia lui a escaladat, agresiunile au devenit și mai violente, mi-a aplicat două palme, am pierdut simțurile și, când m-am mai recompus puțin, mi-a izbit capul de perete. Cu tremur în corp și suflet sfâșiat, i-am comunicat că trebuie să merg la toaletă. El a refuzat să mă lase. Am insistat, simțeam nevoia disperată de a merge. (...) Cu inima bătând sălbatic, m-am adunat și, avându-l la câțiva metri distanță, m-am strecurat pe lângă el și am luat-o la fugă. Nu m-a prins, pantofii mi-au sărit din picioare, iar caciula îmi zbura de pe cap. În ciuda acestor obstacole, m-am mișcat cu hotărâre, oprindu-mă abia atunci când am simțit că sunt în siguranță”, își dezvăluia Alina povestea într-un interviu pentru vremeanoua.ro.

Citește și „Bătaia ruptă din Rai” și consecințele ei devastatoare: 80% dintre părinții din întreaga lume își lovesc copiii, potrivit unui studiu UNICEF

O poveste cutremurătoare de vise distruse

Într-un moment crucial, copila a găsit într-un om de afaceri sprijinul necesar pentru a-şi menţine accesul la educaţie. Povestea ei zbuciumată l-a emoţionat profund, conducându-l să îi întindă o mână de ajutor. Din nefericire, viitorul luminos pe care şi-l imagina s-a sfărâmat în bucăţi pentru totdeauna. Destinul avea să-i aducă Alinei un sfârşit înfiorător, în mâinile celei care o numea prietenă.

Alina şi Loredana şi-au unit forţele pentru a lucra pe litoral în timpul verii, în căutarea unui venit suplimentar. În calitate de cameriste la un hotel din Saturn, îşi propuneau să-şi croiască un viitor mai promiţător. Cu toate acestea, în ultima perioadă, prietenia lor părea să se deterioreze treptat, Loredana adoptând un comportament ciudat şi neadecvat. Alina s-a destăinuit chiar mătuşii sale cu privire la această schimbare, cu o săptămână înainte de a-şi găsi tragicul sfârşit. Femeia a încurajat-o să se întoarcă acasă, să părăsească situaţia nefavorabilă. Cu toate acestea, Alina a răspuns hotărâtă că intenţionează să mai rămână pentru a-şi strânge câţiva bani. Nici măcar nu a visat că această decizie avea să-i fie fatală şi că nu va mai pune niciodată piciorul în casa sa.

„O viață zbuciumată... Dumnezeu să îi ofere odihnă!”

Motivele care au condus la actul violent al Loredanei încă rămân învăluite în mister. Se bănuiește că izbucnirea tragică ar fi fost provocată de o dispută legată de un băiat. Cu trupul învăluit într-o haină groasă și abandonat într-un geamantan, Alina a fost dusă în tăcere către locul unde avea să fie abandonată fără milă. Un pescar a fost cel care a descoperit trupul său, inițial confundat cu cadavrul unui animal. Întreaga scenă i-a șocat pe oamenii locului, iar gândurile i-au fost tulburate de imaginea de coșmar. „Chipul ei era desfigurat în întregime, nici nu puteai să o recunoști. M-a cuprins plânsul... Stătea ghemuită, așa cum au pus-o acolo. Era strânsă într-un spațiu mic, acolo. Când legiștii au ajuns, au concluzionat că era moartă de aproximativ cinci ore. Bătută, cu chipul fără nicio urmă de recunoaștere. Semne de violență pe tot corpul, iar gâtul ei nu a scăpat nevătămat.”

Principala suspectă în această tragedie a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, lăsând comunitatea într-o stare de șoc profund. Vestea morții Alinei a lovit ca un fulger pe cei care o cunoscuseră. „Greu de crezut cât de crudă poate fi viața, este copleșitor, cuvintele nu mai au sens... Drum lin către veșnicii, suflet gingaș, sperăm că îngrijorările tale pentru familia ta de dincolo vor fi auzite... Condoleanțe familiei și multă putere pentru a depăși acest moment. Călătorie ușoară către tărâmul îngerilor, copil minunat!”, „Rămâi în pace, suflet bun, Alina”, „Drum lin către ingeri, Alina Elena! Ai fost o prezență deosebită”, „Dumnezeu să îi păzească în liniște! Condoleanțe familiei”, „O viață zbuciumată... Dumnezeu să îi ofere odihnă! Sperăm că va găsi pacea pentru tot ce a suferit! Dumnezeu să odihnească sufletul său tulburat!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: adolescenta  mangalia 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel