Calvarul a ajuns la final. „Bagheta magică” pentru rana fiecărui copil
Data publicării:
Pentru copii, rănile și zgârieturile sunt la ordinea zilei, așa că e bine să știi cum să acorzi primul ajutor într-un ritm rapid, precum munca la urgență.

Oricât de mult încearcă părinții să-și îngrijească copiii și să-i avertizeze să fie atenți, o zgârietură, o tăietură, o rană mai mare sau mai mică, toate astea sunt inevitabile.

Dacă ai mai mulți copii, treaba se complică - bandajezi o rană de câteva zile, la unul dintre ei, dezinfectezi o zgârietură proaspătă, la altul, și tot așa.

Așa că e bine să ai în casă întreg kit-ul de prim ajutor pentru diferite răni, zgârieturi, arsuri și alte leziuni ale pielii.

Evident, trebuie urmați câțiva pași pentru a trata corect rănile ușoare sau zgârieturile. Pentru început, spălați zona afectată: Începeți prin a curăța zgârieturile cu apă și săpun pentru a preveni infecția. Asigurați-vă că vă spălați bine mâinile înainte de a atinge rana.

Dacă e cazul, opriți sângerarea cu o bucată de tifon curat sau o cârpă pe care le aplicați pe rană timp de câteva minute, după care aplicați un antiseptic.

Spray-urile dezinfectante curăță protejează, previn infecțiile și ajută la vindecarea rănilor. E de preferat ca acestea să nu conțină cea mai frecventă cauză a lacrimilor - alcoolul. Astfel, poți să te ocupi de problemele rănilor și zgârieturilor de zi cu zi la fel de eficient și în siguranță precum obișnuiau părinții noștri.

Există pe piață o serie de spray-uri care au la bază acidul hipocloros, care distruge microorganismele (bacterii, viruși și ciuperci) și se găsește în mod natural în globulele albe umane.

Pentru proaspete mămici, uite o informație foarte importantă: acest produs poate fi folosit încă de la naștere, de exemplu pentru curățarea buricului bebelușului. Fiind sub forma de spray, îndepărtează mecanic corpurile străine din și în jurul rănii, păstrând-o curată, oferind astfel un mediu optim în ceea ce privește umiditatea, oxigenul și pH-ul pentru a accelera procesul de vindecare. Creme speciale pentru arsuri, pentru răni, pentru iritații au avantajele lor, dar spray-ul este foarte eficient, mai ales în cazul copiilor.

Protejați zona de murdărie și infecție cu un bandaj steril. Spray-ul dezinfectant  poate fi folosit pentru a îndepărta cu ușurință pansamentul de pe rana unde s-a format crusta și știm cu toții că copiilor nu le place deloc această parte.

Este important de menționat că, în cazul în care zgârieturile sau rănile sunt mai adânci, extinse sau însoțite de alte leziuni severe, este recomandat să solicitați imediat ajutor medical sau să vă adresați unui medic specialist.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


parintisipitici Team
Categorie: Probleme de sanatate
Tagurile articolului: rani  spray  zgarieturi 

Articole similare

Febra la copii. Când să te îngrijorezi

Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...



Cele mai noi articole

Cresc alocaţiile de stat pentru copii de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, alocațiile de stat pentru...


Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune? / FOTO: freepik.com @standret

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune?

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

pixel