”Când nou-născutul plânge, devin nervoasă: Sunt o mamă rea?”: Cel mai bun sfat pentru a NU intra în criză
Data publicării:
Plânsul constant al bebelușului poate crea mamei anxietate și nervozitate. Este potrivit să te oprești și să reflectezi asupra faptului că ești foarte stresată și ai nevoie de odihnă și pauze.

Orice sentiment de supărare sau furie față de copil trebuie să sugereze că este o necesitate ca mama să-și acorde un răgaz pe parcursul zilei, cu ajutorul tatălui sau prin încredințarea copilului bunicilor, măcar pentru câteva ore. Dacă nu sunt bunici disponibili, cel mai bine este să apelezi din când în când la o babysitter.

Dacă bebelușul plânge mai ales noaptea, trebuie să găsești o modalitate de a te odihni, eventual făcând schimb cu tatăl. Prioritatea absolută trebuie să fie de fapt asigurarea somnului suficient de lung pentru a te regenera.

O proaspătă mamă care dezvoltă sentimente negative foarte puternice față de bebeluș sau de felul ei de a fi mamă ar trebui să vorbească cu cei dragi și să contacteze, de asemenea, maternitatea unde a născut pentru a obține ajutor.

De fapt, este posibil să te lupți cu depresia postpartum, o problemă care trebuie abordată neapărat bazându-te pe un specialist.

Nu este adevărat că melancolia, care apare în primele zile după naștere este întotdeauna un semn de depesie. 

Adesea, sentimentul vag și ușor de tristețe pe care îl simt multe proaspete mame se datorează unui fenomen benign, cunoscut sub numele de „Baby blues” care este indus de tulburările hormonale, care caracterizează zilele imediat următoare nașterii bebelușului.​

Implică-ți soțul în gestionarea bebelușului... și nu uita să limitezi criticile

Noi, femeile, suntem deseori cuprinse de un „delir al atotputerniciei”, de mania de a putea și de a trebui să facem totul singure, pentru că „așa cum facem noi, el nu știe să facă”. În realitate acesta este cel mai bun mod de a-l face pe partener să se simtă exclus și să fugă.

În schimb, ar trebui să îi arătați și lui cum să schimbe scutecul, cum să îl vegheze pe bebeluș, să-i cerem ajutorul atunci când vine vremea de îmbăiat, să împărțim sarcinile în timpul hrănirii („Îl alăptez, tu îl eructezi”) și de ce nu, să facă o parte din treburile casnice.

Împărtășirea dificultăților te face să te simți mai susținută și creează un climat de complicitate și înțelegere, ceea ce este bun și pentru relație: mai bine un tată care nu se pricepe dar poate înăța, decât un tată absent!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel