Simulare tehnică pentru probele orale de la BAC 2025, în liceele din toată țara
În toate liceele din România...
Lituania este cel mai fericit loc din lume pentru copii și pentru tinerii sub 30 de ani, potrivit World Happiness Report 2024.
World Happiness Report clasifică țările pe baza unui sondaj de măsurare a fericirii realizat de Gallup, în care respondenții evaluează calitatea vieții lor. Lituania s-a clasat pe locul 19 în topul general al fericirii, dar și-a asigurat primul loc în clasamentul persoanelor sub 30 de ani, arată Business Insider.
Lituanienii sub 30 de ani și-au acordat o notă de 7,76 din 10 pe scara fericirii. În comparație, cei din aceeași grupă de vârstă din SUA s-au evaluat cu 6,392 din 10, situându-se pe locul 62 la nivel global.
Factori precum chiriile mici, educația gratuită și o viață de noapte vibrantă contribuie la această percepție, relatează The Guardian.
Unul dintre motivele pentru care tinerii lituanieni sunt mai fericiți este faptul că universitatea este gratuită pentru o mare parte a populației.
Gantas Bendikas, în vârstă de 23 de ani, a declarat pentru The Guardian că va absolvi facultatea fără să fi făcut un credit pentru studii. În SUA, datoria medie a studenților este de aproximativ 39.000 de dolari, potrivit Experian, citat de ȘtirileProtv.
Chiriile sunt, de asemenea, scăzute - potrivit Eurostat, pentru Lituania este unul dintre cele mai ieftine locuri din Europa pentru închirierea unei locuințe.
Jolita Vaitkutė, în vârstă de 28 de ani, a declarat pentru The Guardian că acest lucru se aplică și la închirierea unei garsoniere. „Când vorbesc cu prietenii din alte locuri - Paris, Tokyo, Londra - îmi dau seama cât de norocoasă sunt să am propriul meu spațiu", a spus ea.
Garsonierele din clădirea unde locuiește tânăra costă echivalentul a 109 până la 544 de dolari pe lună, iar lucru le permite artiștilor în devenire să se dezvolte în Lituania.
Artiștii simt că pot „încă să reușească" în Lituania, a declarat regizoarea Marija Kavtaradzė.
Prin comparație, publicația de știri non-profit Prism a arătat că locuințele inaccesibile, spațiile scumpe și veniturile instabile fac ca munca în domeniul artelor să fie o perspectivă dificilă în SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
În toate liceele din România...
La începutul fiecărui an, a treia zi de luni din...
Decizia de a trimite un copil...
Mulți dintre noi s-au simțit...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...