Care este țara cu cei mai fericiți copii și tineri
Data publicării:
Într-o lume din ce în ce mai complexă și competitivă, fericirea copiilor și a tinerilor devine un subiect de maximă importanță pentru societăți. Studiile recente indică faptul că anumite țări reușesc să creeze medii propice pentru bunăstarea tinerelor generații, oferindu-le nu doar resurse materiale, ci și sprijin emoțional și educațional de calitate. 

Lituania este cel mai fericit loc din lume pentru copii și pentru tinerii sub 30 de ani, potrivit World Happiness Report 2024.

World Happiness Report clasifică țările pe baza unui sondaj de măsurare a fericirii realizat de Gallup, în care respondenții evaluează calitatea vieții lor. Lituania s-a clasat pe locul 19 în topul general al fericirii, dar și-a asigurat primul loc în clasamentul persoanelor sub 30 de ani, arată Business Insider.

Lituanienii sub 30 de ani și-au acordat o notă de 7,76 din 10 pe scara fericirii. În comparație, cei din aceeași grupă de vârstă din SUA s-au evaluat cu 6,392 din 10, situându-se pe locul 62 la nivel global.

Factori precum chiriile mici, educația gratuită și o viață de noapte vibrantă contribuie la această percepție, relatează The Guardian.

De ce generația Z și tinerii mileniali lituanieni sunt atât de mulțumiți de calitatea vieții lor?

Unul dintre motivele pentru care tinerii lituanieni sunt mai fericiți este faptul că universitatea este gratuită pentru o mare parte a populației.

Gantas Bendikas, în vârstă de 23 de ani, a declarat pentru The Guardian că va absolvi facultatea fără să fi făcut un credit pentru studii. În SUA, datoria medie a studenților este de aproximativ 39.000 de dolari, potrivit Experian, citat de ȘtirileProtv.

Chiriile sunt, de asemenea, scăzute - potrivit Eurostat, pentru Lituania este unul dintre cele mai ieftine locuri din Europa pentru închirierea unei locuințe.

Jolita Vaitkutė, în vârstă de 28 de ani, a declarat pentru The Guardian că acest lucru se aplică și la închirierea unei garsoniere. „Când vorbesc cu prietenii din alte locuri - Paris, Tokyo, Londra - îmi dau seama cât de norocoasă sunt să am propriul meu spațiu", a spus ea.

Garsonierele din clădirea unde locuiește tânăra costă echivalentul a 109 până la 544 de dolari pe lună, iar lucru le permite artiștilor în devenire să se dezvolte în Lituania.

Artiștii simt că pot „încă să reușească" în Lituania, a declarat regizoarea Marija Kavtaradzė.

Prin comparație, publicația de știri non-profit Prism a arătat că locuințele inaccesibile, spațiile scumpe și veniturile instabile fac ca munca în domeniul artelor să fie o perspectivă dificilă în SUA.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade



Cele mai noi articole

Reguli de aur pentru a cultiva o relație bună între frați

Relația dintre frați este una dintre cele mai de preț...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel