Ce este boala obrajilor pălmuiți și cum o recunoști?
Boala obrajilor pălmuiți este o boală exantematică care...
Există multe studii științifice care au investigat efectele nocive ale tutunului în timpul sarcinii și dezvoltarea bebelușului. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că fumatul în timpul sarcinii, sau expunerea la fumul de tutun, crește riscul de moarte la naștere (23%) și riscul de malformații congenitale (13%), de avort spontan, un risc mai mare de probleme respiratorii și de moarte subită.
Sursa foto: freepik.com
De asemenea, fumatul în timpul sarcinii este legat și de alte rezultate nefavorabile la naștere. Printre acestea se află greutate mică la naștere și naștere prematură, probleme cu placenta, creștere limitată a capului copilului. Expunerea prenatală la fum a fost, de asemenea, legată de alte consecințe asupra sănătății și dezvoltării copiilor, inclusiv scăderea funcției pulmonare, respirație șuierătoare persistentă și astm. Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au descoperit că femeile care fumează în timpul sarcinii au de 2,6 ori mai multe șanse de a naște prematur în comparație cu nefumătoarele, mai mult decât dublu față de estimarea anterioară.
Complicații pe termen lung. Uneori, bebelușii mamelor fumătoare nu prezintă niciuna dintre modificările menționate la momentul nașterii. Acest lucru nu înseamnă că alte complicații nu pot apărea mai târziu în viață. Este obișnuit ca acești copii expuși la fumul de tutun să prezinte probleme de comportament și de învățare. Alte tulburări care au fost asociate cu fumatul în timpul sarcinii sunt următoarele: Deficit de atenție, Hiperactivitate, Tendința de a avea tensiune arterială ridicată, Predispoziție de a suferi probleme de carii sau obezitatea în copilărie.
În 2014, 8,4% dintre femei au fumat la un moment dat în timpul sarcinii. Ratele au fost cele mai mari pentru femeile indiene americane și native din Alaska cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani: 13 și, respectiv, 18 la sută. 66 O cincime dintre femeile care au fumat în primele 6 luni de sarcină au încetat în al treilea trimestru.
Efectele pe care le poate avea tutunul asupra bebelușului nu se termină cu nașterea. Dacă mama continuă să fumeze în timpul alăptării, nicotina și alte substanțe toxice se pot transmite și prin laptele matern. Unele dintre riscurile și complicațiile la bebelușii femeilor care fumează în timpul alăptării sunt următoarele:
Colici.
Dificultate la alăptare.
Palpitații și nervozitate.
Dormi pentru perioade mai scurte.
Durata mai scurtă a alăptării.
Sindromul morții subite a sugarului.
După ce cercetătorii au descoperit că efectele nocive ale tutunului sunt chiar mai grave decât se credea anterior, experții îndeamnă femeile însărcinate să renunțe la acest obicei, cel puțin în timpul sarcinii.
O sarcină sănătoasă ajută la evitarea complicațiilor și la realizarea unei dezvoltări adecvate a fătului. Tutunul este un obicei comun cu importante consecințe nocive atât pentru sănătatea mamei, cât și pentru viitorul bebeluș. Prin urmare, deși în multe cazuri este complicat, mama trebuie să facă un efort și să reușească să renunțe la tutun, de preferință pentru totdeauna, dar cel puțin în timpul sarcinii și alăptării. Experții recomandă renunțarea la tutun chiar înainte de sarcină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Boala obrajilor pălmuiți este o boală exantematică care...
Pe măsură ce temperaturile...
Dacă vorbim despre familii numeroase, cele cu trei sau...