Tineri elevi recompensați pentru succesul la olimpiadele internaționale
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Aproximativ 100.000 de turiști se află în acest weekend pe litoral. Mulți dintre ei și-au rezervat sezlongurile încă de ieri. La Eforie un șezlong se închiriază cu prețuri de la 35 de lei la 65 de lei.
Vacanță la prosop sau cearșaf nu e mai prejos decât cea pe șezlong. Avantajele însă se simt la buzunar. O zi de plajă la șezlong ajunge la câteva sute de lei, însă cei care vin la plajă la prosop dau banii doar pe băuturi, în jur de 100 de lei pentru un cuplu.
La Mamaia, prețurile pentru un șezlong încep de la 50 de lei pe zi și pot ajunge chiar și la 100 de lei, în funcție de plaja pe care stai. Un baldachin situat la malul mării te va face să scoți din buzunar între 200-250 de lei pe zi.
Prețurile alimentelor au crescut și ele. Un burger cu cartofi prăjiți este în jur de 50 de lei, iar o pizza variază între 40 și 80 de lei. Porumbul fiert de la comercianții ambulanți costă între 15 și 20 de lei, iar o bere la terase ajunge la același preț.
O plimbare de opt minute pe o saltea plutitoare trasă de skijet costă 60 de lei de persoană, iar o tură cu banana gonflabilă este 40 de lei.
La restaurantele cu autoservire, o ciorbă de burtă este în jur de 26 de lei, la fel ca meniul zilei, care include două feluri de mâncare și o salată. De exemplu, un meniu cu ciorbă de pui cu tăiței, cartofi la cuptor cu doi cârnăciori și salată de castraveți murați costă tot 26 de lei, potrivit Știrileprotv.
Dacă mergi cu copilul la mare în această perioadă, trebuie să fii precaut. Mai multe plaje din România au fost invadate de alge.
Cele mai afectate staţiuni sunt Năvodari, Eforie şi Mangalia. Mai mult de 800 de tone de alge au fost adunate în doar câteva zile şi au fost duse la gropile de depozitare. Chiar şi aşa, turiştii spun că este un disconfort pe care-l simt.
Mirosul înţepător şi senzaţia neplăcută atunci când intră în apă dau puţin peste cap vacanţa oamenilor care au venit pe litoral.
Biologii, însă, spun că fenomentul este unul normal, iar explozia este pusă pe seama apei care s-a încălzit semnificativ în ultimele două săptămâni.
În momentul în care este furtună pe mare, algele sunt scoase la mal dimineața. Soarele le bate toată ziua și, astfel, degajează un miros greu de suportat de cei care vin în concediu și vor să se simtă bine la mare.
Joi dimineață, specialiștii de la Apele Române au venit cu utilaje speciale și au reușit să strângă mare parte din algele pe care le scosese marea, în sudul litoralului, potrivit Antena3.
Aceste alge nu fac rău nimănui, nu sunt nocive, ba chiar clorofila pe care o conțin aduc un aport sănătăţii noastre, spun experții.
Algele sunt capabile de a realiza procesul de fotosinteză cu ajutorul pigmentului care este frecvent clorofila sau ficocianina. Astfel din apă, săruri minerale, CO2 folosind ca sursă de energie lumina solară și în prezența pigmentului verde clorofilă, sintetizează substanțe organice.
Majoritatea algelor sunt organisme acvatice, dar se întâlnesc și pe uscat: pe sol și pietre, pe copaci etc.
Corpul algelor (talul) poate fi unicelular, colonial sau pluricelular. Celula algelor este protejată de un perete din celuloză și pectină. În citoplasmă se află unul sau câteva nuclee, mitocondrii, reticul endoplasmatic, vacuole, dictiozomi, cloroplaste (cromatofori). Cromatoforii pot avea formă de cupă, panglică, stea, spirală, numărul oscilând de la unul până la câteva sute.
Corpul algelor pluricelulare nu este diferențiat în țesuturi și organe. În funcție de dispoziția celulelor, el poate fi filamentos sau lamelar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Raluca-Emima Vasilciuc și...
O țară a decis să suspende...
Guvernul a decis să amâne desființarea inspectoratelor...
Postul Crăciunului este o...
Proba scrisă a examenului de Titularizare 2025,...
Teodora Voinescu, o profesoară...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...
Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...
O țară a decis să suspende...