Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
Invitatul Laurei Duțu a vorbit despre rolul mediului online cu privire la traficul de persoane.
În acest sens, comisarul-șef de poliție Alexandru Leuțu, de la Direcția Siguranța Școlară, din cadrul Poliției Române, spune că există și o campanie informativă pentru a preveni acest fenomen, dar și cel al drogurilor în școli.
„Este acest flagel să spunem așa și această tendință a noii generații de a folosi rețelele de socializare. Este și responsabilitatea noastră a adulților, a părinților, a tutorilor de ale transmite și de a le spune care sunt riscurile, pericolele.
Pentru că în spatele unui profil pe care îl găsim pe internet se poate ascunde o persoană care dorește să ne facă rău sau un posibil agresor sexual sau racolator pentru o rețea de trafic de persoane.
Toate aceste lucruri trebuie spuse copiilor”, a explicat comisarul-șef de poliție Alexandru Leuțu
“În urmă cu câțiva ani ne doream o țară ca afară, acum nu știm dacă sintagma mai este de actualitate, chiar dacă noi poate ca și stat mai avem multe de dezvoltat.
Campania beneficiază și de lansarea unui spațiu online care se numește siguranțășcoalară.ro, pe care ni l-am dorit a fi un apt informațional în care toate instituțiile statului cu responsabilități în domeniul siguranței școlare, dar și parteneri din societatea civilă cu care noi colaborăm, să aducă un aport informațional la care să aibă acces atât elevii, cat și părinții și cadrele didactice”, a spus comisarul-șef de poliție Alexandru Leuțu.
Pe site pot fi găsite ghiduri elaborate de organizațiile guvernamentale din perspectiva folosirii telefonului mobil.
„Dacă dăm un telefon mobil unui copil, de ce nu-i dăm și instrucțiunile pe care ar trebui să le aibă înainte de a folosi acest dispozitiv. Să-i spunem de pericole”.
„Orice om greșește. Să nu uităm chestiunea asta și noi am fost copii la un moment dat în viața noastră, e important să le arătăm dragoste copiilor noștri și aș vrea să aduc în prim plan o relatare pe care am primit-o de la un adolescent: chiar dacă am avut o copilărie mai puțin fericită decât a altor copii (și-a pierdut părinții) am avut lângă mine adulți care au știut să-mi fie aproape fără să-i simt ca pun presiune pe mine și cel mai important este să știu ca mă pot baza oricând pe adultul care este în proximitatea mea.
Asta își doresc copiii”, a conchis comisarul-șef.
Traficul de persoane pe internet reprezintă o problemă gravă și complexă, care a crescut în ultimele decenii, odată cu dezvoltarea tehnologiei și accesului la internet.
Acest tip de trafic implică adesea recrutarea, exploatarea și manipularea victimelor prin intermediul platformelor online, rețelelor de socializare și altor canale digitale.
Traficanții de persoane folosesc internetul pentru a atrage și manipula victime, în special tinere și copii. Metodele de recrutare includ:
Rețelele de socializare, unde traficanții se prezintă sub identități false pentru a câștiga încrederea victimelor.
Anunțuri de muncă false sau oferte de modelling, care atrag persoane vulnerabile în căutare de locuri de muncă.
Emisiunea integrală poate fi urmărită în link-ul de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Au bebelușii amintiri? Da, dar...
Dacă ești părinte care stă pe...
A deveni părinte este o...
Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...