Cât durează căderea părului după naștere și cum să o tratezi
Data publicării:
Începe să îți cadă părul într-un ritm alarmant după naștere? Nu vă faceți griji, această stare este complet normală. Iată câteva modalități de a remedia această problemă.

Ai născut recent și observi o cădere bruscă și exagerată a părului? Deși poate părea ciudat, este un fenomen complet normal cauzat de modificarea producției de hormoni care, după naștere, scad rapid până când revin la nivelurile de dinainte de sarcină.

Mai jos vă explicăm cauzele căderii părului după naștere și vă oferim câteva sfaturi practice pentru a rezolva această mică problemă estetică.

Care sunt cauzele căderii părului după naștere?

În medie, o persoană pierde aproximativ 100 de fire de păr pe zi, dar această pierdere trece neobservată, deoarece nu cad toate deodată.

Cele nouă luni de sarcină sunt dominate de schimbări hormonale importante: gestația se caracterizează în special printr-o creștere a estrogenului care are un efect benefic, hidratant și regenerant atât asupra pielii, cât și asupra părului.

Un beneficiu care, însă, este sortit să dispară după naștere, când 50% dintre femei experimentează căderea bruscă și masivă a părului, care deseori le sperie proaspetele mămici.

Cât durează căderea părului după naștere?

Căderea părului poate provoca anxietate și frustrare, dar nu vă faceți griji! Asta nu înseamnă că vei cheli, ci doar că totul revine la normal.

De obicei, procesul de cădere a părului încetează înainte ca bebelușul tău să împlinească un an. 

Între timp, însă, există pași și obiceiuri pe care le poți pune în practică pentru a rezolva problema. 

Remedii pentru a face față căderii părului după naștere

- Obțineți nutrienții potriviți → Păstrați-vă părul sănătos mâncând sănătos și luați, dacă medicul dvs. consideră că este necesar, suplimente de vitamine special formulate pentru a sprijini femeile în perioada postpartum.

- Spălarea părului → Șampon numai atunci când este necesar, cu produse delicate. După șamponare, utilizați balsam și un pieptene cu dinți largi pentru a descurca ușor și a minimiza nodurile și ruperea.

- Evitați căldura directă → Dacă puteți, uscați-vă părul la aer sau evitați utilizarea uscătoarelor de păr prea fierbinți. Evitați și folosirea plăcii sau a ondulatorului pentru aranjarea părului.

- Suspendați temporar tratamentele pe bază de chimicale → Amânați vopselele, permanentele și îndreptarea - care ar putea slăbi și mai mult părul - până după primul an de viață al copilului.

- Discutați cu medicul dumneavoastră dacă căderea părului este excesivă → Când este însoțită de alte simptome (palpitații, oboseală și tulburări de somn, constipație, creștere în greutate etc.), căderea părului după sarcină ar putea fi un semn al dezechilibrelor tiroidiene tipice postpartum.

- Încearcă o nouă tunsoare → Pentru a-ți face părul mai voluminos și pentru a ajuta la regenerarea lui, optează pentru o nouă tunsoare, poate mai scurtă, mai practică... 

- Folosește șampoane si balsamuri ușoare → Evită produsele care au pe etichetă cuvântul „intensiv”, deoarece sunt tratamente care ar putea îngreuna părul făcându-l mai tern.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Probleme de sanatate
Tagurile articolului: caderea parului  nastere  par 

Articole similare

Febra la copii. Când să te îngrijorezi

Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...



Cele mai noi articole

Cresc alocaţiile de stat pentru copii de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, alocațiile de stat pentru...


Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune? / FOTO: freepik.com @standret

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune?

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

pixel