Ce este boala obrajilor pălmuiți și cum o recunoști?
Boala obrajilor pălmuiți este o boală exantematică care...
Emilie Eyssartier, chirurg pediatru a răspuns la toate aceste întrebări pentru revista Magicmaman. Expertul nu recomandă, în general, sterilizarea biberoanelor pentru bebeluși, indiferent dacă recipientul este din sticlă sau din plastic. Pur și simplu, ele trebuie spălate fie cu săpun special pentru copii, fie cu un detergent de vase. Clătitul este esențial, astfel încât să nu rămână nici urmă din subtanța folosită la înlăturarea urmelor de lapte. ”Dar dacă părinții au făcut deja un obicei din a steliriza biberonul, este în regulă, pentru că opri oricând această procedură”, spune Emilie Eyssartier.
Ce trebuie făcut însă în cazul unui copil prematur? Chirurgul pediatru precizează că, din momentul în care bebelușul este externat și ajunge acasă, se consideră că este capabil să trăiască într-un mediu exterior normal, așa că nu este nevoie să sterilizarea biberonul.
Cu câțiva ani în urmă, sterilizarea biberonului era considerată esențială pentru a preveni îmbolnăvirea copilului. Astăzi însă, această problemă nu mai este de actualitate, cu excepția unor situații foarte rare, explică medicul pediatru.
Analizând fenomenele de imunitate, oamenii de știință au descoperit că organismul unui copil care se dezvoltă într-un mediu obișnuit, în apartament, la creșă, printre oameni, învață mai bine să se apere și să lupte împotriva bacteriilor, a microbilor. Așadar, sterilizarea biberonului unui bebeluș nu contribuie cu nimic la întărirea sistemului său imunitar. În același timp, atrage atenția Emilie Eyssartier, acolo unde este un bebeluș trebuie să fie curățenie, toate obiectele cu care intră în contact copilul trebuie să fie curate.
Nu există tehnici corecte sau greșite de curățare a unui biberon. Oricum, recipientele trebuie neapăra curățate cu o perie lungă, astfel încât să ajungă la fundul sticlei. Poate fi folosit săpun sau detergent de vase. Importat este ca biberonul să fie bine clătit după aceea. Biberoanele pot fi curățate, de asemenea, în mașina de spălat vase. Emilie Eyssartier recomandă folosirea biberoanelor de sticlă, un material rezistent, care exclude riscul acumulării de bacterii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Boala obrajilor pălmuiți este o boală exantematică care...
Pe măsură ce temperaturile...
Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...
Curiozitatea este motorul...
Încrederea în sine este una...
Succesul nu este doar o...
Dragostea și afecțiunea sunt...