Cât timp trebuie sterilizate biberoanele
Data publicării:
Există o limită de vârstă pentru oprirea sterilizării biberonului? Cum altfel poate fi curățat? 

Emilie Eyssartier, chirurg pediatru a răspuns la toate aceste întrebări pentru revista Magicmaman. Expertul nu recomandă, în general, sterilizarea biberoanelor pentru bebeluși, indiferent dacă recipientul este din sticlă sau din plastic. Pur și simplu, ele trebuie spălate fie cu săpun special pentru copii, fie cu un detergent de vase. Clătitul este esențial, astfel încât să nu rămână nici urmă din subtanța folosită la înlăturarea urmelor de lapte. ”Dar dacă părinții au făcut deja un obicei din a steliriza biberonul, este în regulă, pentru că opri oricând această procedură”, spune Emilie Eyssartier. 

Ce trebuie făcut însă în cazul unui copil prematur? Chirurgul pediatru precizează că, din momentul în care bebelușul este externat și ajunge acasă, se consideră că este capabil să trăiască într-un mediu exterior normal, așa că nu este nevoie să sterilizarea biberonul.

Cu câțiva ani în urmă, sterilizarea biberonului era considerată esențială pentru a preveni îmbolnăvirea copilului. Astăzi însă, această problemă nu mai este de actualitate, cu excepția unor situații foarte rare, explică medicul pediatru. 

Analizând fenomenele de imunitate, oamenii de știință au descoperit că organismul unui copil care se dezvoltă într-un mediu obișnuit, în apartament, la creșă, printre oameni, învață mai bine să se apere și să lupte împotriva bacteriilor, a microbilor. Așadar, sterilizarea biberonului unui bebeluș nu contribuie cu nimic la întărirea sistemului său imunitar. În același timp, atrage atenția Emilie Eyssartier, acolo unde este un bebeluș trebuie să fie curățenie, toate obiectele cu care intră în contact copilul trebuie să fie curate. 

Nu există tehnici corecte sau greșite de curățare a unui biberon. Oricum, recipientele trebuie neapăra curățate cu o perie lungă, astfel încât să ajungă la fundul sticlei. Poate fi folosit săpun sau detergent de vase. Importat este ca biberonul să fie bine clătit după aceea. Biberoanele pot fi curățate, de asemenea, în mașina de spălat vase. Emilie Eyssartier recomandă folosirea biberoanelor de sticlă, un material rezistent, care exclude riscul acumulării de bacterii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: bebelus  biberon 

Articole similare


Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel