Ce cadou să-i oferi unei proaspete mame? Sfaturi pentru cei care nu au idei
Data publicării:
Sosirea unui bebeluș în familie sau într-un grup de prieteni ar trebui sărbătorită așa cum se cuvine mai ales în prima zi de la aflarea veștii. Să te întâlnești cu nou-născutul direct în secție, poate cu un cadou frumos, este un moment de mare fericire, dar ce îi aduci unei proaspete mămici aflată încă în spital?

Flori și baloane, da sau nu?

Eveniment important = flori si baloane! Unele concepte sunt acum atât de strâns legate la nivel socio-cultural încât deja au devenit o obișnuință?

Oricât de frumos ar fi de privit un buchet de flori și un mănunchi de baloane, în unele ocazii merită să te întrebi înainte de a te prezenta la spital cu aceste cadouri,

Este posibil ca multe facilități să nu permită prezența baloanelor în cameră - mai ales dacă mai mulți pacienți sunt internați în același timp - în timp ce mirosul de flori ar putea enerva proaspăta mamă, creând un efect de greață neplăcut care ar anula complet eforturile tale de a o face fericită.

Dar atunci, ce să-i aducă unei proaspete mame în spital? Mai bine să te concentrezi pe ceva mai puțin sclipitor, dar la fel de binevenit.

2. -imagine fara descriere- (pexels-kampus-production-7802430-1_81469200.jpg)

Foto: Kampus Production/ Pexels

Ce să-i aduci proaspetei mame în spital? Sfaturi pentru cei care nu au idei

Poate că nu toată lumea își dă seama: atunci când sosește un bebeluș, majoritatea cadourilor sunt destinate celui mic, în timp ce puțini sunt cei care se concentrează asupra mamei, care riscă astfel să se simtă neglijată sau uitată. Un cadou dedicat ei este așadar o surpriză plăcută și incitantă, care îi va aminti că este considerată și iubită ca femeie, chiar înainte ca mamă.

Dacă nu ești hotărât ce să-i aduci unei proaspete mămici în spital, iată câteva idei care o vor face pe plac!

Gustarea ei preferată!

Se știe că mâncarea de spital nu este tocmai cea a unui restaurant gourmet! Atunci un gând comestibil este binevenit: biscuiții ei preferați, o selecție de ceaiuri relaxante din plante sau, mai bine, un sandviș delicios cu șuncă!

Singurul lucru pe care îl recomandăm este să ne asigurăm că proaspăta mămică le poate consuma efectiv: în unele cazuri, cum ar fi după o operație cezariană, este necesar să așteptați câteva zile înainte de a putea relua alimentația normală.

Produse pentru corp

Creme hidratante, uleiuri pentru a reda elasticitatea pielii, un set de baie personalizat: un gest care să-i amintească că merită să se gândească la ea însăși fără vină.

3. -imagine fara descriere- (pexels-rdne-stock-project-9215225_48357200.jpg)

Foto: RDNE Stock/ Pexels

Un voucher pentru un tratament de înfrumusețare sau un masaj de relaxare

Într-un anumit sens este o evoluție a darului anterior. Îngrijirea unui nou-născut poate fi foarte obositoare și, mai ales în stadiile incipiente, îngrijirea de sine ține un ban din spate la nopțile nedormite și la nesfârșite treburi casnice de făcut. Perspectiva unei după-amiezi de răsfăț doar pentru ea poate fi cu adevărat un cadou excelent pentru o proaspătă mamă aflată în pragul unei căderi nervoase!

O bijuterie

Poate fi un colier cu pandantiv de inimă sau o brățară: un gând care îmbină a fi mamă, cu a fi femeie. Dacă nu este o iubitoare de bijuterii, poți opta pentru o ramă în care să inserezi o fotografie a unui moment special.

Cadouri pentru nou-născut

Un gând pentru copil este întotdeauna util, atâta timp cât unele lucruri sunt ținute în minte.

Pentru început, dacă optezi pentru o salopetă sau o pătură, asigură-te că cunoști gusturile proaspeților părinți.

Un jurnal pentru bebeluș este mai creativ și original, un fel de album de însemnări în care poți înregistra cele mai importante evenimente din primul tău an de viață și poți insera fotografii și amintiri prețioase pentru a fi păstrate cu grijă pentru anii următori.

Dacă vrei să mergi pe siguranță, optează pentru o rezervă de scutece! Să fim serioși: scutecele sunt un lucru indispensabil pentru cel puțin un an de viață și, din moment ce costul lor nu este nesemnificativ, o mică provizie - organizată poate sub formă de tort dacă chiar nu vrei să renunți la creativitate - va fii mereu binevenit.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Probleme de sanatate

Articole similare

Febra la copii. Când să te îngrijorezi

Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...



Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

pixel