Ce este mama „Gummy Bear”, o etichetă în trend pe TikTok: „Nu mă voi simți vinovată pentru asta!”
Data publicării:
Aceasta este o etichetă în trend pe TikTok, dar, odată ce ai citit despre ea, s-ar putea să te întrebi: nu este același lucru cu a fi o mamă obișnuită?

„În orice magazin alimentar, atunci când mă aflu cu unul dintre cei cinci copii ai mei, ei vor pune inevitabil în cărucior articole pe care nu le am pe listă: Goldfish, Sour Patch Kids, Little Bites, Pringles, prăjituri și gogoși.

Cred că atâta timp cât copiii mei mănâncă mese bine echilibrate, inclusiv fructe și legume, este în regulă să se bucure și de câteva delicii.

Se pare că există un nume pentru un părinte ca mine: sunt o mamă Gummy Bear. De ce? Pentru că, aparent, dacă le permiți copiilor tăi să consume mâncare nedorită de mai multe ori pe săptămână, nu ești o mamă normală, ci o mamă Gummy Bear”, își începe videoclipul o mămică pe TikTok, conform parents.com.

Citește și Mama „Venmo” devine un model de parenting tot mai popular: Ce spun experții despre acest trend

Mama „Gummy Bear” vs. mama „de migdale”


Potrivit unui creator de TikTok care postează conținut sub numele @drjustyna, o modalitate de a înțelege conceptul de „mamă Gummy Bear” este să o consideri opusul unei „mame de migdale”. În videoclipul ei în care explică această etichetă, mama care se auto-desemnează Gummy Bear explică că, atunci când nu microgestionezi ceea ce mănâncă copilul tău sau ești deschisă să încerci o nouă gustare la modă, atunci te încadrezi în această categorie.

Interesant este că, în secțiunea de comentarii, multe mame Gummy Bear au menționat că au fost crescute de „mame de migdale” și au ales să aibă la îndemână bunătăți și gustări, ca reacție la creșterea lor excesiv de supravegheată.

SURSA FOTO: freepik.com @studiopeace

„Indiferent de psihologia din spatele acestei etichete, eu cred că având un frigider plin cu opțiuni de mic dejun congelate și nuggete de pui, un frigider care oferă alternative rapide pentru copiii mei ocupați, cum ar fi bețișoare de brânză și cutii de iaurt, și o cămară plină cu o varietate de chipsuri, batoane de granola și cereale, este pur și simplu o chestiune de supraviețuire. Copiii mei nu vor fi mulțumiți cu un bețișor de țelină și o mână de stafide într-o zi lungă de școală și o după-amiază dedicată înotului, tenisului sau cursului de dans”.

Între timp, o altă mamă de pe TikTok și mândră Gummy Bear @authenticallyamanda12, a oferit o privire în bucătăria ei bine aprovizionată într-un scurt videoclip și a asigurat utilizatorii: „Nu vă faceți griji. Există și o mulțime de fructe și legume disponibile.”

„Acesta este un punct important pentru cei dintre noi care permit unele alimente procesate să intre în casele noastre. Doar pentru că chipsurile nu sunt interzise în bucătăria mea, nu înseamnă că nu cumpăr și opțiuni organice sau produse proaspete pentru familie”.

Familia face ceea ce funcționează 


„În cazul nostru, rar mâncăm în oraș, așa că copiii mei primesc o masă gătită acasă probabil șapte zile pe săptămână. Dacă se răsfață cu un castron de înghețată după o cină cu lasagna, broccoli și pâine cu usturoi, nu mă voi simți vinovată pentru asta”, mai spune mămica.

„Citirea etichetelor alimentelor este importantă, iar eu o fac. Dar, la fel de important este să mă bucur de viața alături de familia mea și să nu-i fac pe copiii mei prea paranoici în legătură cu ceea ce mănâncă. Fiți siguri, totuși, că discutăm despre echilibru și moderație, precum și despre luarea de alegeri bune.

În plus, de ce tații nu sunt niciodată etichetați? 

Deocamdată, mă duc la Walmart și Costco, care sunt salvatorii mei, în timp ce încerc să păstrez mâncarea în această casă mai repede decât o pot mânca copiii mei activi, sănătoși și fericiți”, a conchis mămica.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Întrebările pe care ar trebui să le adresezi copilului tău pentru a-l crește fericit, conform psihologilor / FOTO: freepik.com @prostooleh

Întrebările pe care ar trebui să le adresezi copilului tău pentru a-l crește fericit, conform psihologilor

Cum să îi învățăm pe copii recunoștința / FOTO: freepik.com@audit2006ek

Cum să îi învățăm pe copii recunoștința

Obiceiuri de zi cu zi care contribuie la fericirea copiilor. Părinții le trec cu vederea / FOTO: freepik.com @EyeEm

Obiceiuri de zi cu zi care contribuie la creșterea copiilor pozitivi. Părinții le trec cu vederea!

Generația Alpha, în pericol din cauza parentingului blând! Profesorii, semnal de alarmă: „Acest stil parental e greșit înțeles și aplicat într-un mod care scapă de sub control!” / FOTO: freepik.com @stardnet

Generația Alpha, în pericol din cauza parentingului blând! Profesorii, semnal de alarmă: „Acest stil parental e greșit înțeles și aplicat într-un mod care scapă de sub control!”

pixel