Ce este „subparentingul conștient”? Psiholog din SUA: „Cu mult timp înainte, părinții nu aveau timp să organizeze multiple activități pentru copiii lor!”
Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi
Sunteți un părinte „elicopter” și îi oferiți copilului dumneavoastră o mulțime de activități pentru a evita plictiseala? Dacă acest lucru nu ar fi chiar o idee atât de bună? 

În societatea de astăzi, copilul este în centrul atenției în cadrul familiei. Părinții fac tot posibilul pentru a-i oferi copilului tot ce are nevoie încă din prima zi de viață, fără niciun minut liber, de teama că s-ar putea plictisi.

Astfel, pentru a-l menține ocupat în fiecare zi a săptămânii, copilul participă la diverse activități: tenis, judo, dans, echitație, teorie muzicală, instrumente muzicale, ateliere de creație... Iar când ambii părinți lucrează, aceștia se află într-o cursă frenetică pentru a gestiona totul în același timp.

Ce făceau copiii înainte?

Darby Saxbe, psiholog la Universitatea din California de Sud, a explicat, pentru parents.fr, de ce este important să lăsăm copiii să se plictisească.

În primul rând, ea face un pas înapoi și ne amintește că, pe vremea vânătorilor-culegători, părinții nu aveau timp să organizeze multiple activități pentru copiii lor.

Beneficiile plictiselii


Pentru Darby Saxbe, este important să-ți lași copilul să se plictisească.

De ce?

Această idee nu vine doar din imaginația ei, ci a fost validată de neuroștiință.

Când un copil se plictisește, creierul lui nu încetează să funcționeze. Dimpotrivă! Ce face atunci? Își imaginează, gândește, creează, învață și dezvoltă răbdarea, ingeniozitatea și empatia.

Așadar, pe parcursul săptămânii, poți să-l lași pe copilul tău singur în camera lui să viseze cu ochii deschiși, și e perfect în regulă. În plus, îți va oferi și ție timp liber, ceea ce nu este deloc nesemnificativ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Tot mai mulți părinți aleg nume unice pentru copiii lor

În ultimii ani, se observă o tendință tot mai...


Top citite

„Vom asista la un val de demisii!” Revolta din Educație explodează: „Tot ceea ce observăm în ultimul timp este împotriva concepției pedagogice de dezvoltare a învățământului”

Ministrul Educației, despre primarii care nu decontează naveta profesorilor: „Nu e o chestie de dacă vrei sau nu, e o chestie de legalitate”

Prof.dr.univ. Dumitru Borțun, despre analfabetismul funcțional: „Profesorii nu fac ce trebuie” / VIDEO

„Ziua aceea, cea mai grea din întreaga mea carieră!” O învățătoare povestește „coșmarul” prin care a trecut cu elevii: „Unii părinți au atitudini care îi exasperează pe profesori!”

pixel