Ce este „subparentingul conștient”? Psiholog din SUA: „Cu mult timp înainte, părinții nu aveau timp să organizeze multiple activități pentru copiii lor!”
Data publicării:
Sunteți un părinte „elicopter” și îi oferiți copilului dumneavoastră o mulțime de activități pentru a evita plictiseala? Dacă acest lucru nu ar fi chiar o idee atât de bună? 

În societatea de astăzi, copilul este în centrul atenției în cadrul familiei. Părinții fac tot posibilul pentru a-i oferi copilului tot ce are nevoie încă din prima zi de viață, fără niciun minut liber, de teama că s-ar putea plictisi.

Astfel, pentru a-l menține ocupat în fiecare zi a săptămânii, copilul participă la diverse activități: tenis, judo, dans, echitație, teorie muzicală, instrumente muzicale, ateliere de creație... Iar când ambii părinți lucrează, aceștia se află într-o cursă frenetică pentru a gestiona totul în același timp.

Ce făceau copiii înainte?

Darby Saxbe, psiholog la Universitatea din California de Sud, a explicat, pentru parents.fr, de ce este important să lăsăm copiii să se plictisească.

În primul rând, ea face un pas înapoi și ne amintește că, pe vremea vânătorilor-culegători, părinții nu aveau timp să organizeze multiple activități pentru copiii lor.

Beneficiile plictiselii


Pentru Darby Saxbe, este important să-ți lași copilul să se plictisească.

De ce?

Această idee nu vine doar din imaginația ei, ci a fost validată de neuroștiință.

Când un copil se plictisește, creierul lui nu încetează să funcționeze. Dimpotrivă! Ce face atunci? Își imaginează, gândește, creează, învață și dezvoltă răbdarea, ingeniozitatea și empatia.

Așadar, pe parcursul săptămânii, poți să-l lași pe copilul tău singur în camera lui să viseze cu ochii deschiși, și e perfect în regulă. În plus, îți va oferi și ție timp liber, ceea ce nu este deloc nesemnificativ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Identificarea talentului unui copil este una dintre...


Top citite
Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent” / FOTO: Instagram@BiancaAndreica

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica: „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent”

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic” / FOTO: freepik.com @yakobchuk

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic”

pixel