Ce fel de părinte ești, pe măsură ce se apropie începutul anului școlar? Un renumit psiholog a identificat trei tipuri!
Data publicării:
Ce fel de părinți sunteți pe măsură ce se apropie începutul anului școlar? Psihologul american Becky Kennedy a identificat trei tipuri! 

Nu toți părinții reacționează la fel atunci când se apropie momentul revenirii la școală.

Într-o postare pe contul său de Instagram, psihologul Becky Kennedy, urmărită de aproape 3 milioane de persoane pe rețelele de socializare, descrie într-un mod amuzant trei tipuri de părinți la finalul vacanței mari.

Citește și Principalele preocupări pe care le au copiii înainte de a se întoarce la școală, conform experților în educație

Părintele eficient

În primul rând, renumitul psiholog american vorbește despre părintele care demonstrează o eficiență remarcabilă în ultimele zile de vacanță.

Acest tip de părinte pare să aibă o adevărată superputere.

„Copiii tăi știu că, indiferent de situație, reușești mereu să te descurci și să depășești orice provocare fără să ai nevoie de o planificare majoră sau de un stres anticipat”, explică specialistul.

Totuși, oferă și un sfat important: „Uneori, graba de ultim moment poate fi epuizantă – atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. Așadar, este esențial să te asiguri că ai grijă de tine, pentru că meriți să te simți bine și să ai energia necesară pentru a te bucura de momentele speciale alături de copiii tăi.”

SURSA FOTO: freepik.com @user20825393

Părintele „lipicios”

În al doilea rând, Becky Kennedy descrie părintele care își dorește să savureze fiecare clipă petrecută alături de copiii săi. Acest tip de părinte pune accent pe o conexiune emoțională profundă și prețuiește fiecare moment cu cei mici.

„Legătura emoțională pe care o ai cu copiii tăi este extraordinară. Este o relație deosebită, iar ei sunt cu adevărat norocoși să aibă un părinte atât de atent și grijuliu”, afirmă psihologul.

Cu toate acestea, Kennedy subliniază și un alt aspect: Este important să nu te temi să le oferi copiilor tăi puțin spațiu și independență. Chiar dacă dorința de a fi mereu alături de ei este naturală și admirabilă, uneori este benefic atât pentru tine, cât și pentru ei, să-i lași să exploreze lumea pe cont propriu. Aceasta nu doar că le va întări încrederea în sine, dar îți va oferi și ție momente prețioase de respiro.”

Vezi și Cel mai important aspect în pregătirea copilului pentru începutul anului școlar: Ce NU trebuie să ignori

Părintele flexibil

În cele din urmă, specialistul abordează și profilul părintelui care reușește să se adapteze în orice circumstanță. Acești părinți au o abilitate deosebită de a rămâne flexibili și de a se descurca în situații neașteptate.

„Principala ta calitate este flexibilitatea!” subliniază Becky Kennedy.

„Chiar dacă ai un program bine stabilit, nu eziți să îl lași deoparte atunci când apare oportunitatea unei aventuri spontane sau a unei activități neplanificate”, continuă ea.

Psihologul adaugă că această capacitate de adaptare este deosebit de valoroasă în perioada începerii școlii, când lucrurile pot fi adesea imprevizibile și haotice.

„Nu există un tip mai bun de părinte în această perioadă decât cel care poate gestiona cu ușurință schimbările și care se poate bucura de fiecare moment, indiferent de circumstanțe”, remarcă Kennedy.

Această atitudine nu doar că îți ușurează viața, dar îi învață și pe copii lecții valoroase despre flexibilitate și despre cum să facă față provocărilor zilnice cu o atitudine pozitivă și deschisă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel