10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi
Ai visat mereu să ai un muzician în familie... Deja te poți imagina savurând o ceașcă de ceai în timp ce îl asculți pe fiul tău exersând la pian, sau mergând să-l aplauzi pe cel mare pe scenă, în fața unui public entuziast.
Dar, înainte de a ajunge acolo, trebuie să treci prin etapa de învățare. De asemenea, copilul tău trebuie să fie motivat.
Cheia este să găsești un instrument care să-i aducă plăcere și satisfacție.
Cum îl poți ghida?
Ce instrument i se va potrivi cel mai bine?
Înainte de a-l înscrie la lecții de tobă, iată câteva sfaturi pentru a face alegerea corectă, potrivit parents.fr.
Prima întrebare pe care să ți-o pui, atât ție, cât și copilului tău, este: își dorește cu adevărat acest lucru?
Dacă băiatul tău este interesat doar de lecțiile de tenis, poate fi dificil să-l convingi să participe la lecții de vioară. Depinde de tine să-i prezinți nu un instrument, ci muzica în sine.
De multe ori, copiii nu cunosc multitudinea de posibilități existente. Există mai mult în viață decât chitara și pianul!
Începe de la o vârstă fragedă, ascultând muzică acasă, trecând de la rock la muzică clasică, mergând la concerte și înscriindu-l pe cel mic la cursuri de inițiere muzicală, pentru a-l familiariza cu sunetele și muzicalitatea. Așa vei putea observa dacă este un iubitor de muzică (ceea ce se întâmplă adesea).
Dacă este deja puțin mai mare, nu ezita să faci o vizită într-un magazin de instrumente muzicale. Poate că va fi atras de finețea viorii, de estetica strălucitoare a saxofonului sau de eleganța harpei.
Dacă copilul tău este deja familiarizat cu muzica, probabil că are o idee mai clară despre ce îl atrage. Este important să îl asculți.
Da, poate ai visat să devină violonist, dar el preferă tobele. Nu-i nimic! Cântatul la orice instrument reprezintă o experiență de învățare suplimentară, adăugând o nouă abilitate în dezvoltarea sa.
De asemenea, este posibil ca motivația lui să vină de la prieteni. Poate va dori să cânte la acordeon ca o prietenă, sau la bas pentru a se alătura trupei rock de la școală.
În orice caz, fii atent la dorințele lui și nu le desconsidera.
SURSA FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection
Există pasiunea, visul, dorința și apoi realitatea. Iar acestea nu sunt întotdeauna compatibile...
Copilul tău vrea să cânte la tobe, dar locuiești într-un mic apartament? S-ar putea să fie complicat. În schimb, dacă ai o casă, un garaj sau o pivniță, situația devine mai fezabilă.
Pe lângă spațiu, trebuie luate în considerare și finanțele, care, din păcate, sunt un factor important. De exemplu, oferirea unei muzicuțe va fi cu siguranță mai accesibilă decât achiziționarea unui pian!
Totuși, acest aspect nu ar trebui să fie neapărat un impediment. Există multe soluții.
Unii profesori de muzică își împrumută instrumentele, cel puțin pentru primele luni. De asemenea, este posibil să închiriezi un instrument. Deși acest lucru poate deveni costisitor pe termen lung, este o modalitate bună de a începe, înainte de a decide dacă merită ca întreaga familie să contribuie pentru a-i oferi, de ziua lui, prima vioară.
Adevărul este că nu există un instrument asociat strict cu anumite trăsături de caracter. Alegerea depinde mai ales de „conexiunea” pe care o va simți copilul tău cu instrumentul.
Cu toate acestea, temperamentul său te poate ajuta, în mare măsură, să-l îndrumi.
Este perseverent: Dacă copilul tău are o înclinație spre efort și perseverență, vioara poate fi o alegere excelentă. Acest instrument necesită timp pentru a fi stăpânit, dar odată ce începe să progreseze, rezultatele sunt rapide și foarte satisfăcătoare.
Este atent: Unele instrumente necesită mai multă grijă decât altele. De exemplu, instrumentele de suflat – flautul, trompeta, clarinetul etc. – trebuie asamblate, curățate și demontate după fiecare utilizare. Acest proces poate fi plictisitor pentru unii copii, dar alții se vor bucura să își îngrijească instrumentul.
Are nevoie de eliberare: Deși poate părea un clișeu, tobele și, în general, instrumentele de percuție, pot ajuta la canalizarea energiei copiilor activi. Atenție, aceste instrumente sunt și ele solicitante. Dacă copilul tău nu poate sta liniștit și nu ascultă instrucțiuni, lecțiile de tobe pot deveni rapid o provocare.
Este un solitar: Există mai multe moduri de a practica muzica, fie solo, fie în grup. Pianul, acordeonul, muzicuța sau flautul transversal sunt instrumente ideale pentru cei care preferă să cânte singuri. Chitara, însă, este mai versatilă, fiind potrivită atât pentru momente solo, cât și pentru cântatul cu prietenii.
Vrea să socializeze: Dacă scopul este să-și facă prieteni, toate instrumentele de fanfară sunt o alegere bună. O altă variantă este basul, care îl poate introduce în orice formație muzicală locală.
Vrea doar să se distreze: Pentru cei care nu au răbdarea sau dorința de a învăța un instrument complex, ukulelele este probabil cea mai accesibilă opțiune! Este ușor de învățat, chiar și pentru cei mici, oferă rezultate rapide, este ieftin și foarte distractiv!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...