Ce nu poți mânca în timpul alăptării: alimente de evitat
Data publicării:
Alăptarea necesită multă energie și substanțe nutritive. Prin urmare, este important ca dieta să ofere nutrienții necesari în timpul alăptării (proteine, calciu, fier, iod, vitamina D și alte vitamine).

Este esențial să urmați o dietă variată și echilibrată, care să nu includă limitări speciale. Cu toate acestea, auzim adesea că unele alimente nu ar trebui să fie luate dacă alăptați, deoarece pot provoca colici sau alergii copilului. ce este adevărat și ce nu poate fi mâncat în timpul alăptării?

Ce să mănânci în timpul alăptării

Ce ar trebui să mănânce femeile care alăptează? Câteva sfaturi despre ce să mănânci în timpul alăptării:

Bea multă apă: bea multă apă ajută la menținerea organismului hidratat și la producerea suficientă a laptelui matern. Se recomandă să beți cel puțin opt pahare de apă pe zi.

Mâncați alimente bogate în proteine: alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea, peștele, leguminoasele și produsele lactate ajută la formarea și repararea țesuturilor din corpul nou-născutului. În plus, ajută la menținerea sănătății mamei în timpul alăptării.

Consumați alimente bogate în calciu: Calciul este important pentru dezvoltarea oaselor bebelușului și pentru menținerea sănătății mamei. Alimentele bogate în calciu includ produsele lactate, broccoli, spanacul și migdalele.

Mâncați alimente bogate în fier: Fierul este important pentru producția de sânge atât pentru mamă, cât și pentru nou-născut. Alimentele bogate în fier includ carnea, peștele, leguminoasele, legumele cu frunze verzi și cerealele fortificate.

Consumă alimente bogate în acizi grași omega-3: acizii grași omega-3 sunt importanți pentru dezvoltarea sistemului nervos al nou-născutului. Alimentele bogate în omega-3 includ peștele, semințele de in, nucile și uleiul de pește.

Ce să nu mănânci în timpul alăptării pentru a evita colici

Ce alimente să eviți pentru colici la bebeluși?

- lapte și produse lactate;

- usturoi și ceapă;

- condimente și alimente picante;

- conopidă.

În primul an de viață, alimentele care pot cauza probleme, dar numai în cazuri rare sunt laptele de vacă, ouăle, alunele și nucile, grâul, soia și peștele.

Ce să eviți să consumi în timpul alăptării?

Alcoolul: Alcoolul poate trece prin laptele matern și poate afecta dezvoltarea bebelușului, provocând somnolență, iritabilitate și interferând cu creșterea și dezvoltarea copilului.

Cafeaua și alte băuturi cu cofeină: consumul excesiv de cofeină poate interfera cu somnul copilului și îl poate face neliniștit. Se recomandă limitarea consumului de cofeină la mai puțin de 300 de miligrame pe zi.

Pește care conține un nivel ridicat de mercur: mercurul se poate acumula în țesuturile bebelușului și poate interfera cu dezvoltarea creierului și a sistemului nervos. Se recomandă să nu exagerați cu pește-spadă, ton și alți pești mari.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Homepage
Tagurile articolului: alaptare  alimentatie alaptare  colici 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Un expert în traumele copilăriei „imploră” părinții să nu mai facă 12 lucruri: „Comportamentele astea pot induce frica permanentă!” / FOTO: freepik.com @julliafedorova

Un expert în traumele copilăriei „IMPLORĂ” părinții să NU mai facă 12 lucruri: „Comportamentele astea pot induce frica permanentă!”

Obiceiurile „minuscule” care îl vor face pe copilul tău să te respecte, potrivit dr. Shefali: „NU poate fi impus, el trebuie câștigat!” / FOTO: freepik.com @dmytro_sidelnikov

Obiceiurile „minuscule” care îl vor face pe copilul tău să te respecte, potrivit dr. Shefali: „NU poate fi impus, el trebuie câștigat!”

Răzvan Vasile spune care este „cea mai performantă metodă de a educa un copil”: „Eu asta le recomand părinților!” / FOTO: freepik.com @standret

Răzvan Vasile spune care este „cea mai performantă metodă de a educa un copil”: „Eu asta le recomand părinților!”

Părinții care cresc copii „performanți” îi pot condamna, fără intenție, la eșec. Dr. Shefali atrage atenția: Se vor „destrăma” la vârsta de 20 de ani! / FOTO: freepik.com @Ambreen

Părinții care cresc copii „performanți” îi pot condamna, fără intenție, la eșec. Dr. Shefali atrage atenția: Se vor „destrăma” la vârsta de 20 de ani!

pixel