Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
Nu este nevoie să intri în panică dacă copilul tău este înțepat de o viespe. După ce ai citit aceste recomandări, îți vei da seama cât de simplu este să faci față acestei urgențe.
Ce se întâmplă dacă copilul meu este înțepat de o viespe? Otrăvirea cauzată de mușcăturile de insecte este una dintre preocupările majore ale părinților. Această teamă apare, parțial, din faptul că părinții nu știu cum poate reacționa corpul copilului în urma mușcăturii.
În aceste cazuri, adulții se întreabă dacă ar trebui să ducă copilul la urgențe, dacă este suficient să-l trateze acasă, sau chiar ce simptome va prezenta. De aceea ne întrebăm adesea: „Ce să fac dacă copilul meu este înțepat de o viespe?”
Perioadele anului în care există mai multe viespi sunt primăvara și vara. Dacă avem în vedere că acestea sunt și perioadele în care copiii în general ies mai mult la joacă în aer liber, este evident că există un risc mai mare ca aceștia să se găsească într-o situație similară.
De aceea, dorim să știți despre cele mai imediate soluții la problemă. Numai așa vei putea gestiona eficient această mică urgență.
Primul lucru de făcut este să nu vă pierdeți cumpătul. Trebuie să știi că, chiar dacă este alergic, în cazul în care copilul tău este înțepat de o viespe, vei avea suficient timp pentru a evalua situația și a-i oferi toată îngrijirea necesară. În teorie, nu este considerată o urgență letală.
Ei bine, o primă măsură de adoptat este să știi cu ce dușman te confrunți. Viespile sunt himenoptere. Adică aparțin familiei de albine, dar spre deosebire de acestea din urmă, acul nu rămâne înfipt în pielea celui care a fost înțepat.
Prin urmare, pot înțepa de mai multe ori la rând și pot înrăutăți situația decât poate o albină. De fapt, atunci când înțeapă, albinele își pierd acul- și odată cu el o parte din abdomen - și mor.
Atât albinele, cât și viespile inoculează o „otrăvire” care conține substanțe care provoacă dureri severe și inflamații în zona afectată. Cu toate acestea, înțepătura duce rareori la consecințe mai grave, mai ales dacă rana este tratată corespunzător.
Dacă copilul tău este înțepat de o viespe, iată câteva indicații utile pentru a-i oferi cea mai potrivită îngrijire:
- Spălați zona cu multă apă rece și un săpun blând.
- Deși în general nu se întâmplă în cazul viespilor, dacă acul rămâne în piele, îndepărtați-l cu penseta sterilizată. Nu ciupiți prea mult zona și nu ascultați legende populare conform cărora trebuie să sugeți rana pentru a extrage acul. Veți contamina rana și veți provoca probleme suplimentare. Dezinfectați zona din nou pentru a vă asigura că nu rămân contaminanți.
- Se pot aplica creme specifice pe bază de amoniac care servesc la eliminarea disconfortului cauzat de mâncărimi și arsuri.
- Gheața este, de asemenea, un bun aliat pentru a dezinflama zona.
- În cazul în care bănuiți o alergie. Dacă observi că micuțul tău are dificultăți de respirație sau pete roșii pe diferite părți ale corpului, cel mai bun lucru de făcut este să-l duci la camera de urgență. Numai așa vei evita consecințele mai grave sau șocul anafilactic.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...
Conjunctivita este o afecțiune...
Infecțiile urinare reprezintă...